Krka

Krkaši v dramatični končnici tesno izgubili z Ormožani

Rokometaši Krke so drevi v 5. krogu lige NLB gostili izjemno neugodno ormoško zasedbo, ki je iz dolenjske prestolnice odnesla stoodstotni izkupiček točk. Tekma se je ob zadnjem zvoku sirene končala s 27:28 (14:16).

Na krilih kapetana Bojana Čudiča, ki je bil z dvanajstimi zadetki tudi najboljši igralec srečanja v novomeški dvorani Marof, so se veselili četrte zmage v sezoni in se, po nedokončanem petem krogu pa so se tako prebili kar na drugo mesto med Celjane in Trebanjce. Pri farmacevtih je bilo razočaranje veliko. Izbranci trenerja Romana Zarabca nikakor ne najdejo recepta do zmage, ki bi mladi ekipi prišla še kako prav.

Novomeščani so tekmo odprli dobro, čeprav so ritem igre v prvem delu narekovali vinarji, ki so si priigrali tri gole prednosti (12:9, 13:10, 14:11, 16:13), le to pa uspeli zadržati vse do sredine drugega polčasa (22:19), ko so v ospredje prišle krkine minute. Izbranci trenerja Romana Zarabca so Prleke ujeli in po uspešno izvedeni najstrožji kazni Tilna Kukmana izenačili na 23:23. Izjemno napeto in negotovo je bilo vse do zadnjega zvoka sirene, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so na plano prišle izkušnje Ormožanov. Pri izidu 26:26 sta odločilna zadetka prispevala Bojan Čudič in Danijel Mesarič ter povišala na 28:26. Krkaši so nato prek Jake Avsca znižali na 27:28, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa.

V gostujoči ekipi je blestel Čudič, ki je dosegel dvanajst zadetkov, pri Krki pa je bil s petimi zadetki najbolj učinkovit Tilen Kukman.

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, ormoška pa bo gostila Celje Pivovarno Laško. Obe tekmi bosta v soboto, 10. oktobra.

Izjave po tekmi:

Roman Zarabec, trener MRK KRKA: » Težko bi fantom karkoli zameril. So mlada ekipa, ki se trudi. Celo tekmo smo lovili nasprotnika, ki je izredno izkušen. Mi smo v končnici odigrali nezrelo, kljub temu, da smo imeli nekaj stoodstotnih priložnosti in če bi to zadeli, bi bil rezultat zagotovo na naši strani. Ormožani so našo nezrelost izkoristili sebi v prid in zmagali«.

Luka Klemenčič, MRK KRKA: » Skozi celotno tekmo smo bili izenačeni, a so se pri Ormožanih poznale izkušnje, ki so jim tik ob koncu prinesle novo zmago. Nas so pokopali zadnji stoodstotni streli, ki smo jih zgrešili. Nekaj nezbranosti na koncu nam je vzelo tako željeno zmago«.

Saša Praprotnik, trener RK Jeruzalem Ormož: » Čestitam fantom za zmago. Tekmo smo dobro odprli in kontrolirali napad vse do štiridesete minute, potem pa z nekaj nervoze dali možnost domačinom, da so se v sami končnici približali, a smo ohranili trezne glave in izkoristili naše izkušnje in tekmo dobili«.


MRK KRKA: Pavlin, Bevec 4, Je. Avsec 2, Filipović, Majstorović 1, Ja. Avsec 3, Hvastija, Irman 1, Jakše 3, Klemenčič 4, Rašo, Batagelj 1, Brajer, Radović, Kukman 5 (3), Matko 3.
RK Jeruzalem Ormož: Bogadi 4, Šoštarič, Čudič 12 (5), Žuran 4, M. Hebar 1, Šulek 1, Kocbek 2, Balent, Niedorfer, Kosi 2, Krabonja, Mesarič 1, Krasnič, Ciglar 1, Skledar, Zemljič.
Sedemmetrovke: Krka 3 (3), Jeruzalem Ormož 5 (5). Izključitve: Krka 8, Jeruzalem Ormož 6 minut.

 

 

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipa