Krka

Krkaši v Ivančni Gorici do 3. mesta

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je sinoči nastopila na mednarodnem rokometnem turnirju v Ivančni Gorici, ki ga tamkajšnji Rokometni klub SVIŠ zadnji vikend v avgustu pripravlja že enajsto leto zapored. Novomeščani so se tokratnega turnirja udeležili prvič. Ivančani so poleg ekipe MRK KRKA v goste povabili še ekipo Rokometnega društva Herz Šmartno ter avstrijskega prvoligaša SC Ferlach.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varovanci trenerja Mirka Skoka so odigrali dve tekmi in na koncu osvojili 3. mesto. »Zgodila se nam je prva zares slaba predstava letos in morali smo priznati premoc tekmecu iz Avstrije. Tekmo za tretje mesto smo igrali proti Šmartnem. Na tej tekmi pa smo popravili slab vtis in pokazali, česa smo sposobni«, je vtise po končanem turnirju strnil kapetan Vladan Lončar.

Rezultati tekem:

MRK KRKA – SC Ferlach 21: 23

RK Sviš  – RD Herz Šmartno 23: 17

MRK KRKA  – RD Herz Šmartno 38: 23

SC Ferlach – RK Sviš 16 : 25

Turnir v članski kategoriji so osvojili domačini, drugo mesto so zasedli rokometaši Ferlach-a, krkaši so bili tretji, četrto mesto pa je pripadlo ekipi iz Šmartnega.

Novomeščane še 13 dni loči do uvodne tekme v Ligi NLB. V prvem krogu bodo doma gostili ekipo RK Celje Pivovarna Laško, tekma bo 9. septembra, ob 19. uri v novomeški dvorani Marof.

Other Articles

Starejši dečkiTurnir