Krka

Krkaši vzeli veliko točko Velenjčanom

Mladinska ekipa je v 9. krogu 1. državne mladinske lige v domači dvorani Marof gostila trenutno neporaženo ekipo RK Gorenje Velenje, tekma pa se je končala z delitvijo točk. V infarktni končnici so varovanci trenerja Sama Juga uspeli preprečiti zadetek gostov, tekma se je zaključila z rezultatom 30:30 (16:14).

Gledalci so lahko tokrat uživali v pravi rokometni igri domačih rokometašev, ki so prikazali izjemen odpor favorizirani ekipi Gorenja, ki je med drugim tudi glavni kandidat za državno lovoriko v mladinski konkurenci. Krkaši niti enkrat niso dovolili vodstva Velenjčanov, z odlično igro v obrambi in premišljenim napadom so že v prvem delu dokazali, da so povsem konkurenčni fizično močnejšim gostom. Na odmor so Novomeščani odšli z dvema zadetkoma prednosti, v nadaljevanju pa s hitrim tempom in granitno obrambo držali razliko dveh, treh zadetkov vse do končnice, ki je minila v izredno napetem in izenačenem duhu. Krkaši so sicer že imeli napad za zmago, a so z dvema zaporednima zgrešenima streloma Velenjčanom dovolili priključek. Pet sekund pred iztekom igralnega časa pa so Novomeščani naredili prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je uspešno ubranil domači vratar Vili Nosan, s tem pa ob rezultatu 30:30 preprečil zmago gostujoči ekipi.

Izjava Luke Muhiča, ki se je po dveh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na igrišče:

Statistika: Nosan, Muhič M, Rauh, Muhič L.4, Berk 1, Udovč, Vukić 8, Škrinjar 2, Zajc 5, Strmole, Kokalj, Emeršič 8, Urbas, Pirh 1, Vidmar, Tisovec 1.

V naslednjem krogu se bo mladinska ekipa v gosteh pomerila z trebanjskim Trimom, tekma bo v ponedeljek, 29. novembra v trebanjski dvorani OŠ Trebnje.

Other Articles

Kadetska ekipa
Starejši dečki