Krka

Kadeti se z gostovanja vračajo praznih rok

Ekipa kadetov je odigrala drugo tekmo v 1. kadetski ligi. Izbranci trenerja Roberta Cvikla so tokrat na gostovanju pri ekipi ŠD Mokerc-Kig tekmo izgubili s 33:27 (16:16).

Novomeščani so po spodrsljaju v uvodnem krogu tokrat skušali popraviti vtis, a vse ni šlo gladko. Čeprav so tekmo odprli odločno in že v 9. minuti vodili za štiri gole ( 4:8), so se domačini kmalu vrnili v igro, izničili zaostanek in Krkašem v nadaljevanju povzročali nemalo težav, saj so tik pred polčasom prešli v vodstvo. V zadnjih sekundah prvega dela pa je Anže Pirh, ki je bil tudi najboljši posameznik na tekmi, uspel zadeti in izenačil rezultat na 16:16. Z boljšo igro in dvema zaporednima zadetkoma so srečanje v drugem delu sicer odprli Krkaši, a se tudi gostitelji niso predali. V 39. minuti je po zaostanku dveh zadetkov (22:20) z minuto odmora reagiral trener Cvikl, a Krkaši napotkov niso spoštovali v celoti, pa tudi igra v obrambi in napadu jim nikakor ni stekla.  Domačini so z dobrimi obrambami vratarja prišli do  občutnejše prednosti, Novomeščani pa so do izteka igralnega časa sicer skušali ujeti priključek, a jim namera ni uspela. Tekmeca sta se razšla z rezultatom  33:27 (16:16)

Statistika :Drnovšek, Rajh, Smolič, Derganc 2, Golob 3,Janežič, Butala, Zajc 1, Pirh 11, Pavlin 4, Ščuka 6.

Nasprotnik Krkašev v naslednjem, 3.krogu bo ekipa Moškega rokometnega kluba Nova Gorica. Tekma bo danes teden v novomeški dvorani Marof.

Other Articles

Kadetska ekipa
Mladinska ekipa