Krka

Krkaši z granitno obrambo do zmage v Tuzli

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so z odliko opravili prvo evropsko nalogo v letu 2024. V Tuzli so si po izjemno borbeni igri priigrali štiri gole prednosti, potem ko so v osmini finala evropskega pokala z rezultatom 19:15 (9:6) premagali ekipo RK Sloboda.

Četrtfinalno vozovnico bodo morali varovanci trenerja Mirka Skoka potrditi na povratnem dvoboju čez teden dni v novomeški dvorani Marof. Dolenjci so sijajno odprli dvoboj v tretjem največjem mestu v BiH. Povedli so s 3:0, nato s 6:2, rezultatski nadzor nad tekmeci pa držali vse do konca prvega polčasa, ko so na odmor odšli pri 6:9. Gostitelji tudi v nadaljevanju niso imeli možnosti za preobrat, saj so krkaši več kot uspešno zajezili vsak njihov napad, odlično delo v vratih pa je s 15 obrambi opravil še vratar Jure Blaževič, ki je bil tudi najboljši igralec tekme. Do konca srečanja pa so rokometaši Krke nadzirali potek tekme, presenečenja pa gostiteljem, s katerimi se bodo čez teden dni na povratni tekmi pomerili še v dolenjski prestolnici, niso dovolili. Tekma se je kljub številčni podpori domačih navijačev končala po željah Novomeščanov, ki jih je s tribun dvorane Mejdan v Tuzli spremljalo in bučno podpiralo okoli trideset zvestih navijačev.

V novomeški ekipi je bil najbolj učinkovit Marko Nikolić s petimi goli, Jernej Avsec, Marko Majstorović in Gašper Horvat pa so prispevali po tri zadetke.

Izjave po tekmi:

Emir Suhonjić, igralec RK Sloboda: » Najprej čestitam ekipi Krke na zasluženi zmagi, ki je bila danes kvalitetnejša od nas. Mi svoje šanse nismo izkoristili, saj smo slabše odigrali v obrambi, v napadu pa zgrešili veliko strelov in bili brez idej. Na povratni tekmi v Novem mestu bomo skušali vtis z današnje tekme popraviti, a se ne bomo tako zlahka predali. Čaka nas še en polčas, pred povratno tekmo pa še veliko dela«.

Jure Blaževič, vratar MRK KRKA: » Z naše strani smo prikazali odlično tekmo, sicer bi lahko bila prednost še veliko večja. Čaka nas še en polčas v Novem mestu, kjer bomo morali v domači dvorani prikazat še eno podobno igro, če se želimo uvrstiti v četrtfinali. Čestitam celotni ekipi, strokovnemu štabu in navijačem, ki so nas v velikem številu prišli podpret v Tuzlo«.

Statistika:

Dvorana Mejdan, sodnika: Manea in Iliescu (oba Romunija).
RK Sloboda: Demirović, Andjelić, Z. Čajić, Dragičević 1, Suhonjić 2, Knežević 1, R. Čajić 1, Buljina 2, Kurteš 1, Gabrieri 1, Misetić 2, Lukić, Lončar, Pavlak 1, Milkunić 3, Skopljak.
MRK Krka: Rauh (1 obramba), Brajer, Blaževič (15 obramb), Bradeško, Avsec 3, Majstorović 3, L. Rašo 1, Vukić 1, Stanojević 2, D. Rašo 1, Zajc, Nikolić 5, Lavrič, Kukman, Matko, Horvat 3.
Sedemmetrovke: Sloboda 5 (3), Krka 5 (2).
Izključitve: Sloboda 6, Krka 10 minut.

Povratna tekma osmine finala EHF CUP bo v nedeljo, 18. februarja, ob 17. uri v športni dvorani Marof.

Other Articles

Članska ekipaEHF Pokal
Članska ekipaEHF Pokal