Krka

Rokometaši Krke v četrtfinalu evropskega pokala

Rokometaši MRK KRKA so z odliko opravili svojo nalogo v osmini finala evropskega pokala. Izbranci trenerja Mirka Skoka so že na prvi tekmi pred tednom dni v Tuzli premagali ekipo RK  Sloboda z 19:15, na današnji povratni tekmi v dvorani Marof, kjer prostega sedeža ni bilo več moč najti, pa zmagali z 29:26 (14:11).

Temelje za napredovanje med osem v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini so postavili že pred tednom dni, ko so v Tuzli zmagali za štiri gole, četrtfinalno vozovnico pa so potrdili na današnjem povratnem dvoboju pred svojimi gledalci, ki so novomeški rokometni hram zapolnili do zadnjega kotička. Krkaši so od prve do zadnje minute nadzorovali tekmece iz BiH. V prvi polovici tekme so si dvakrat priigrali šest golov prednosti (10:4 in 12:6). V nadaljevanju je bilo tudi nekaj padcev v njihovi igri, četrtfinalnega napredovanja pa nikoli niso postavili pod vprašaj.

V novomeški ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Marko Majstorović z devetimi in Luka Muhič s šestimi goli.

Sicer pa so bili rokometaši Krke v uvodnem krogu evropskega pokala prosti, v drugem so izločili estonski Viljandi s skupnim izidom 65:48, v tretjem pa belgijski Vise z 68:58. Žreb četrtfinalnih parov bo v torek, 20. februarja opoldne na sedežu EHF na Dunaju.

 

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: » Zmago sem pričakoval, čeprav je ekipa iz Tuzle res dobra in kvalitetna ekipa. V tekmo smo šli brez podcenjevanja in mislim, da smo mi v tem trenutku boljša ekipa, kar smo pokazali tudi na igrišču. Najbolj od vsega sem vesel tega, da je bila dvorana Marof napolnjena do zadnjega kotička in upam, da takšno vzdušje ne bo zadnjič, ampak se bodo navijači vračali na vsako našo tekmo. Časa za slavje ne bo veliko, saj nas že v sredo čaka tekma slovenske lige. S fanti se bomo malo poveselili in nazdravili, jutri je nov dan in priprave na sredino tekmo.«

Luka Muhič, igralec MRK KRKA: » Zmago smo pričakovali, saj smo na treningih garali in si zmago več kot zaslužili. Mislim, da smo tako v obrambi kot napadu prikazali kvalitetnejšo igro od Tuzle, ki jim ob tej priliki čestitam za borbenost. Vesel sem, da je bila dvorana nabito polna in igrati v takem vzdušju je nekaj posebnega. Sicer pa sem prvič igral tekmo na tako visokem nivoju, kjer sem se po prvem golu sprostil in igral na polno.«

Nikola Grubić, igralec RK Sloboda: » Smo razočarani, saj smo imeli dobro priložnost, da se dokažemo v tem delu tekmovanja kot klub. Obe ekipi sta imeli pred to tekmo enake možnosti za napredovanje, a je bila Krka tokrat boljša. Že na domači tekmi v Tuzli smo razočarali, ko smo izgubili tekmo za štiri gole, tako da je bilo loviti zaostanek v Novem mestu zelo težko. Krka je nedvomno tehnično in taktično veliko boljša ekipa, za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja jim res iz srca čestitam. Moram pa izpostaviti, da je bilo vzdušje v dvorani vrhunsko, pohvalil bi tudi organizacijo, saj smo se v Novem mestu res počutili kot doma«.

Statistika: Dvorana Marof, sodnika: Riello in Panetta (oba Italija).
MRK Krka: Rauh, Blaževič, Bradeško, Avsec, Majstorović 9 (4), Muhič 6, L. Rašo, Vukić 2, Stanojević 2, D. Rašo 3, Zajc, Nikolić 3, Lavrič, Kukman 3, Matko, Horvat 1.
RK Sloboda: Demirović, Andjelić, Dragičević 2, Suhonjić 1, Vuković, Misetić 4, Lukić, Knežević 2, R. Čajić 1, Buljina 2, Pavlak, Kurteš 5, Milkunić 3 (2), Gabrieri 4 (2), Skopljak, Grubić 2.
Sedemmetrovke: Krka 5 (4), Sloboda 4 (4).
Izključitve: Krka 4, Sloboda 4 minute.
Rdeči karton: /.

Počitka Novomeščani ne bodo imeli na pretek, saj jih v nadaljevanju meseca čaka nastop v državnem prvenstvu. Že v sredo, 21. februarja, bodo doma gostili ekipo Slovana, v soboto, 24. februarja pa še ekipo iz Škofljice.

Other Articles

Članska ekipaEHF Pokal
Članska ekipaEHF Pokal