Krka

Krkaši z zbrano in odgovorno igro do pomembne zmage v zaključku dramatične tekme

V dvorani Krim v Ljubljani se je odvijal predzadnji, 25. krog v Ligi NLB, v katerem so rokometaši MRK KRKA gostovali pri ekipi MRK Ljubljana. Zanimanje za ogled tekme je bilo s strani ljubiteljev rokometa veliko, spodbude s tribun sta bili deležni obe ekipi, a je na koncu prevladalo znanje, zbranost in izkušnje Novomeščanov, ki so na izjemno pomembni tekmi premagali neposrednega konkurenta za ohranitev mesta v prvoligaški druščini. V izjemno napeti končnici so na koncu slavili Krkaši, tekma na Galjevici se je končala s 22:21 (12:8) v korist izbrancev trenerja Mirka Skoka. Novomeščani si po današnji zmagi še ohranjajo upe za obstanek, če na zadnji tekmi v sezoni doma premagajo ekipo Slovana.

Novomeščani so se na nasprotnika in glede na težo današnje tekme ves teden pripravljali vestno in zavzeto, kar je bilo moč videti tudi na parketu. Tekmo so izbranci trenerja Mirka Skoka začeli bolje in si po vodstvu gostiteljev z 2:1 hitro priigrali prednost treh zadetkov (3:6), gostitelji pa naleta Krke, ki je predvsem v napadu odigrala preudarno, niso uspeli zaustaviti. Na glavni odmor so Novomeščani odšli s štirimi zadetki prednosti, polčas so dobili s 12:8. Dolenjci so si v začetku drugega polčasa priigrali pet golov prednosti (13:8), a so jih izbranci domačega trenerja Bojana Čotarja v končnici ujeli in izenačili na 20:20. V infarktni končnici je uspelo Novomeščanov odigrati zbrano, odločilen gol za zmago Krke pa je dosegel Jan Bevec v 59. minuti.

Pri Novomeščanih je bil najbolj učinkovit Tilen Kukman s petimi, pri Ljubljančanih pa Peter Šiško s štirimi zadetki. .

Izjave po tekmi:

Bojan Čotar, trener MRK Ljubljana:” Niso najboljši občutki. Fatje so si želeli, to je bilo vidno. Naredili smo preveč napak v napadu, zgrešili preveč strelov in Krka je to kaznovala in na koncu jim čestitam za zmago”.

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: “Končno smo zmagali eno tekmo. Občutki so v redu, a malo mešani. Morda ta tekma ne bo pomenila nič, moramo počakati na spodrsljaj Ljubljane. Imamo še zaostalo tekmo z Velenjem in Slovanom. Dali bomo svoj maksimum do konca in kar bo, bo. Mogoče smo malo pozno odigrali eno takšno tekmo, kjer se je vratar ujel z obrambo.Danes je bilo veliko napak v napadu, ampak na koncu smo zmagali. Bili smo
bolj zbrani od Ljubljane”.

Statistika:

MRK Ljubljana: Grudnik, Lukman 1, Jaklič 2, Pintar 3, Zorn, Arih 2, Stopar 2, Žabjek, Šiško 4, Planinc, Erak 3, Brulec, Kolmanič 1, Leskovar, Tomšič 3, Pikovnik.

MRK KRKA: Majstorovič, Bevec 4, Avsec Je.2, Avsec Ja. 3, Irman 1, Jakše 3, Klemenčič, Rašo 1, Brajer (1. obr.), Kukman 5, Matko, Lončar 3, Plut, Emeršič, Radović ( 11. obr.), Pavlin.

Izključitve: MRK Ljubljana 4. minute; MRK KRKA 12. minut

Sedemmetrovke: Ljubljana 1 (0), Krka 4 (3).

Other Articles

Kadetska ekipa
Mlajši dečkiTurnir