Krka

Ekipa kadetov je v domači dvorani Marof odigrala tekmo polfinalne skupine A. Varovanci trenerja Robija Cvikla so na povratni tekmi gostili vrstnike RK Celje Pivovarna Laško, ki so jih uspešno premagali s 34:32 (15:15).

Potem ko so pred dvema tednoma Krkaši na gostovanju v Celju srečanje izgubili, so tokrat prikazali precej boljšo igro. Novomeščani so delovali sveže in poletno, se držali dogovora trenerja Cvikla in Celjanom v prvem delu niso dovolili, da bi se razigrali. Čeprav je potek prvega polčasa ves čas potekal v izenačen duhu, si nobena od ekip vidnejše prednosti ni priigrala. Po tridesetih minutah sta ekipi na odmor odšli poravnani pri 15:15. Tudi v nadaljevanju smo vse do 50. Minute lahko spremljali enakovreden dvoboj, kjer pa so Celjani v izkoristili nekaj napak Krke in povedli za 2 zadetka (26:28), a se Novomeščani niso predali. S čvrsto igro v obrambi in kolektivnim ter domiselnim napadom so se Celjanom približali in povedli, z zbrano igro pa nadaljevali vse do izteka tekme in se z dvema zadetkoma veselili končne zmage.

“ S tekmo sem zelo zadovoljen, saj smo za zmago zaslužni prav vsi. Borili smo se do konca, na žalost pa nam je na koncu zmanjkalo par golov, da bi prevzeli vodstvo v skupini ”, je po tekmi povedal Luka Muhič.

Statistika: Drnovšek, Muhič M. Nahtigal, Rajh, Škufca 2, Muhič L. 6, Udovč 5, Rataj, Škrinjar 6, Zajc 13, Gros, Strmole, Urbas, Pirh, Pavlin, Jereb 2.