Krka

Krkaši z zmago nad Dobovo pridobili mesto na lestvici in napovedali boj med TOP 6

Drevi se je v dvorani OŠ Dobova zaključil 19. krog v 1.SRL, kjer sta se pomerili ekipi MRD Dobova in MRK KRKA. V posavsko- dolenjskem obračunu so tesno slavili Novomeščani, ki so z rezultatom 26:27 (13:15) prišli do pomembne zmage, ki jim teoretično še zagotavlja vstopnico za preboj med najboljših šest ekip v NLB ligi.

Dobovčani in Krkaši so se sicer od leta 2015 na medsebojnih srečanjih pomerili osemkrat, zadnjič lani novembra v Novem mestu, ko so bili z rezultatom 32:28 boljši varovanci trenerja Mirka Skoka, ki so se morali danes za zmago pošteno potruditi. Prvi polčas so odlično odprli farmacevti, ko so v 10. minuti srečanja  že imeli pet zadetkov prednosti ( 2:7), štiri minute kasneje pa so Krkaši imeli vodstvo s +6, kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi. Domačini so sicer tik pred zaključkom prvega dela uspeli z nekoliko agresivnejšo obrambo prednost Krke prepoloviti, v 27. minuti pa so po nekaj črnih minutah Novomeščanov prišli zgolj na zadetek zaostanka (12:13). Dolenjci so do glavnega odmora odigrali čvrsteje v obrambi in gostiteljem preprečili, da bi se jim povsem približali, ter polčas zaključili s prednostjo dveh zadetkov ( 13:15).

Ljubitelji rokometa, ki so dodobra napolnili tribune dvorane OŠ Dobova, so bili v drugem delu znova nagrajeni z odličnim rokometom, saj so Krkaši začeli v višjem ritmu in bili ves čas v ospredju. Tudi ekipa Dobove se ni želela zlahka predati, kar  so pokazali že v 44. minuti, ko so se po golu Marka Istvana Kovacsa znova približali na zgolj zadetek. Krkaši nikakor niso uspeli lažje zadihati, saj so gostitelji vseskozi vršili pritisk in dober odpor. V 58. minuti je Dorian Markušić Dobovčane približal na 25:26, minuto in pol pred koncem pa je Luka Florjančič Krkašem znova zagotovil dva gola prednosti. Tega Dobovi ni več uspelo nadoknaditi, čeprav je Markušić v zadnjih sekundah tekme znova znižal zaostanek. Nenadejano se je domačim celo ponudila priložnost za izenačenje po prekršku Jana Irmana v zadnjem napadu, a so takoj zatem podobno napako storili tudi gostitelji. Devete zmage v sezoni so se tako veselili Novomeščani, ki so se prebili na sedmo mesto prvenstvene lestvice (19 točk) in za šesto uvrščeno ekipo RD Urbanscape Loka zaostajajo zgolj za točko.

Izjave po tekmi:


Luka Florjančič,
MRK Krka: »Cel teden smo se pripravljali na vzdušje v Dobovi, na njihovo glasno dvorano. Imeli smo priložnost, da bi jih zlomili in ušli na 5, 6 golov prednosti vendar smo jih konstantno vračali v igro. Na koncu so nas ulovili in šlo je gol za gol ampak nam je uspelo. Celotno sezono že imamo neko nesrečo in veliko poškodb, vendar nam je na koncu uspelo to obrniti v našo prid in zmagati. Sedaj gremo tekmo za tekmo in se borimo za najboljših šest«.

Mark Kovacs, MRD Dobova: »Prvih deset minut je šlo vse narobe, vse kar smo si zamislili in hoteli se ni izšlo. Ključne za tem so bile Tilnove obrambe. Slednje so bile za nas zelo pomembne, saj se je izboljšala obramba in z njo tudi napad. Celotna tekma je bila ena sama borba, na koncu ne morem reči da je zmagala boljša ekipa vendar razpletu ne moremo oporekati. Zadnji dve tekmi nas je spremljalo nekaj sreče, žal ne danes. Čakajo nas nove tekme, nove priložnosti za zmage in nedvomno se bomo borili«.

Do konca rednega dela tako Krkaše čakajo še tri tekme; v prihodnjem krogu v goste prihaja ekipa Kopra, devetega marca varovance trenerja Mirka Skoka čaka gostovanje v Celju, redni del NLB lige pa bodo Novomeščani doma gostili zasedbo iz štajerske prestolnice (16.3).

Statistika:

MRD Dobova: Delič, Leben, Polutnik, Dular, Markušić 5 (2), Rožman, Kovacs 3, Humek, Bura 3, Jazbec, Krnc, Šušnjara, Kunst 5, Sintič 5, Hotko 2, Novak 3 (2).
MRK Krka: Brajer, Tomić, L. Rašo 3 (1), Bevec 1, Didovič 1, Okleščen 2, Pršina 1, Irman 3, Jakše 1, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 3, Papež 7 (1), Kukman, Windischer, Florjančič 5 (2).
Sedemmetrovke: Dobova 5 (4), Krka 7 (4).
Izključitve: Dobova 8, Krka 6 minut.
Rdeči karton: /.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa