Krka

Rokometaši Moškega rokometnega kluba KRKA so drevi v gosteh odigrali tekmo ¼ finala pokala Slovenije. Žreb jim je določil nasprotnika, ekipo ŠD Mokerc Ig, ki sicer igra v 2. B državni ligi in je trenutno vodilna ekipa, a je bila lahek plen za prekaljene Novomeščane, ki so srečanje brez težav dobili, končni rezultat tekme je bil 24:34 ( 7:16).

Krkaši, ki so veljali za nesporne favorite, so tako z zmago nad Igom prišli do zaključnega turnirja četverice pokala Slovenije. Novomeščani so v tekmo krenili silovito, gostitelji pa so do drugega strela na srečanju prišli šele na polovici prvega polčasa. Varovanci trenerja Mirka Skoka so s svojo značilno igro v obrambi onemogočali gostiteljem, da bi prihajali do strelov, tako so ob polčasu že zaostajali za devet golov, krkaši pa so s tem že potrdili zmagovalca in si do izteka tekme olajšali delo. V nadaljevanju so na strani Krke zaigrali prav vsi, ki so pripotovali na tekmo in ritem le še stopnjevali. Ekipi sta se p 60. minutah razšli z desetimi zadetki naskoka v korist Krke, ki si je tako po letih neudeležbe na zaključnem turnirju na pokalu Slovenije znova zaslužila nastop.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najuspešnejši Matevž Žagar, pri Krki pa sta po pet zadetkov vknjižila Grega Okleščen in Tilen Kukman.

Za Krko so nastopili: Rašo L. 3, Bevec 1, Didovič 3, Okleščen 5, Pršina 1, Tomić, Irman, Jakše 4, Udovč, Rašo D., Papež 3, Brajer, Kukman 5, Matko 1, Ban 4, Klobčar 4.

Naslednjo preizkušnjo bodo rokometaši opravili doma, ko v ligi za prvaka v 2. krogu gostijo velenjsko Gorenje.