Krka

Rokometaši Moškega rokometnega kluba KRKA so drevi v domači dvorani Marof odigrali tekmo 24. kroga v 1. B DRL. Izbranci domačega trenerja Mirka Skoka so bili tudi tokrat boljši od gostov, ekipe ŠRD Škofljica, od svojih zvestih navijačev so se poslovili z zmago 31:30 (16:13)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani, ki so si predčasno že zagotovili preboj med elito v prihodnji sezoni, so bili tudi tokrat neomajni v uspeh. Tekmo so začeli bolje od gostov, a si večje prednosti do konca prvega dela niso priigrali. Polčas so zaključili s tremi goli prednosti (16:13). V drugem delu so Novomeščani odigrali toplo- hladno. V 40. minuti so prednost iz prvega dela povečali na 17:23, a so se v nadaljevanju v krčevit boj vpletli gostje, ki so krkašem povzročali kar nekaj težav. V končnici so uspeli zaostanek zmanjšati, v 59. minuti, ob rezultatu 31:29, pa so Novomeščani z nekaj športne sreče in izkušenosti prednost zadržali in na koncu slavili osemnajsto zaporedno zmago.

Izjave po tekmi:

Žiga Bradeško, igralec MRK KRKA: » Vedeli smo, da smo že uvrščeni v prvo ligo, morda je bil današnji odraz tudi pokazatelj naše nezbranosti. Na koncu smo imeli nekaj športne sreče za novo zmago, ki smo jo seveda še kako veseli. Prva liga, prihajamo«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luka Zafran, igralec ŠRD Škofljica: » Odločeni smo bili, da bomo to tekmo zmagali, a smo v prvem polčasu naredili preveč tehničnih napak. Takrat se je Krka odlepila, a smo se v zadnjih desetih minutah tekme približali in res zaigrali veliko bolje. Žal nam je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najboljši posameznik pri Krki je bil z enajstimi goli Uroš Knavs, pri Škofljici pa je bil z osmimi najuspešnejši Jon Rot.

Statistika:

MRK KRKA: Muhič (1 obramba), Brajer (4 obrambe), Bradeško 1, Majstorović 1, Grojzdek 2, Ernestl, Knavs 11 (5), Klemenčič 4, Vukić 4, Rašo, Lončar, Emeršič, Kukman, Matko 5, Avsec 3,
ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK: Hvala-Stojanovič, Šalamon (4 obrambe), Lipužič (7 obramb), Dolinšek Kogoj 6, Regner 5 (2), Zafran 1, Gorjup 5, Gliha, Pangerc 2, Šegula, Šnajdar 2, Etling 1, Podmenik, Puc, Rot 8 (2),

Sedemmetrovke: MRK KRKA 5 (5), ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK 4 (4)
Izključitve: MRK KRKA 8 minut, ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK 10 minut
Rdeči kartoni: ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rokometaše Krke do konca sezone ločita še dve tekmi, obe v gosteh. Po tednu dni premora bodo gostovali v Grosuplju, sezono pa sklenili v Sevnici.