Krka

Starejši dečki do prvih točk v polfinalnih skupinah

Popoldansko dogajanje v dvorani Marof so z dvema zmagama začinili starejši dečki A in B.

Uvodoma se je pred domačim občinstvom na uvodni tekmi polfinalne skupine A predstavila ekipa SDB, ki je v 1. krogu gostila neugodno ekipo RD Riko Ribnica, varovanci trenerja Iztoka Adamčiča pa so uspeli tekmeca premagati s 26:23 (12:11).

 

 

 

 

 

 

 

 

Gledalci v domači dvorani so spremljali izjemno kakovostno tekmo, ki so jo uspešneje odprli Novomeščani in na sredini prvega dela povedli s 6:3, a so se Ribničani hitro približali. Do polčasa sta bili ekipi v povsem izenačenem položaju, na odmor pa so krkaši odšli z golom prednosti (12:11). Kolektivni duh in dobra igra v obe smeri je Novomeščane krasila tudi v drugem delu, gostje do vodstva niso uspeli priti, na koncu pa je prevladala kakovost Krke, ki je osvojila pomembni točki na poti do zaključnega turnirja četverice najboljših. Končni rezultat tekme je bil 26.23.

Statistika: Rangus, Kovač E.8, Kovač G.4, Peterlin 6, Cimermančič, Resnik 6, Fifolt, Tratar 1, Serafimov, Horvat, Pust 1.

 

 

 

 

 

 

 

Ekipo starejših dečkov B v naslednjem krogu čaka še ena zanimiva tekma, v 2. krogu polfinalne skupine bodo doma gostili ekipo RK Trimo Trebnje.

Po zmagi SDB so do prvih točk v skupini za razvrstitev od 9.-12. mesta uvodno tekmo odigrali še starejši dečki A,ki so gostili ekipo ŠD Mokerc- KIG in osvojili obe točki.

 

 

 

 

 

 

 

 

S pričakovano zmago 39:27, so si ob koncu tekme s strani številnih navija čev zaslužili aplavz, saj so prikazali dobro rokometno igro, ki jih je krasila skozi celotno srečanje. Novomeščani so si že v uvodnih minutah po zaslugi odlične igre priigrali zajetno prednost, na polčasu je ta znašala 7 zadetkov ( 21:14). S podobno borbeno igro je ekipa nadaljevala tudi v drugem delu, ko je prednost še naraščala, gostje pa priložnosti za kakršen koli preobrat niso imeli. Novomeščani so se tako veselili prve zmage v polfinalni skupini C. Končni izid srečanja je bil 39:27.

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Kastelec 2, Pust 3, Kanc 5, Lukše 1, Butala 7, Cesar 2, Zajc 4, Progar 7, Kaplan 6, Kastelic 2, Bartolj, Rangus, Kovač, Peterlin.

Naslednja tekma ekipo SDA čaka prihodnji konec tedna, ko bodo v 2.krogu polfinalne skupine C gostovali pri ekipi RD Urbanscape Loka.

Other Articles

Kadetska ekipa
Članska ekipa