Krka

Krki na Gorenjskem ni uspelo, sezono končali na 6. mestu DP

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so s tekmo 10. kroga NLB Lige v končnici za prvaka v gosteh, pri ekipi RD Urbanscape Loka, sklenili najuspešnejšo sezono doslej in kljub nocojšnjemu porazu s 24:22 sezono 2017/18 sklenili na odličnem 6. mestu. Ob tem pa velja izpostaviti, da so varovanci trenerja Mirka Skoka poleg omenjenega, dosegli izjemen uspeh tudi v tekmovanju za pokal Slovenije, ko so se z dobrimi predstavami uvrstili v finale.

Novomeščani so v Škofjo Loko odšli odločeni, da se v dolenjsko prestolnico vrnejo z obema točkama, a so jim načrte pokvarili Ločani, ki so dodobra izkoristili prednost domačega parketa in Krkašem za las odščipnili tako željeno zmago. Kljub obetavnejšemu začetku gostiteljev, so se Krkaši hitro predramili in v 16. minuti po zadetku Jana Bevca povedli za tri zadetke (4:7) in rahlo prednost z dobro igro v obrambi držali vse do polčasa, ko sta ekipi na velik odmor odšli s prednostjo enega gola v korist Krke. Ločani so uvod v drugi del začeli silovito in z delnim izidom 4:0 zajezili nalet Dolenjcev, a so se po nekaj črnih minutah farmacevti znova vrnili v igro, prednost gostiteljev izničili. V 55. minuti so Krkaši vodili s 20:21, a je bil to zadnji poskus, da bi tekmo speljali na svoj mlin. Ločani so imeli v napeti končnici še dovolj moči, pa tudi nekaj športne sreče, da so strli odpor žilavih Dolenjcev.

 

Izjave po tekmi:

Grega Jamnik, RD Loka: » Neglede na to, ali s Krko igramo doma ali pri njih v Novem mestu, smo vedno imeli borbe. Tudi če imamo velik zmagovalni niz je vsaka tekma zgodba zase in vsi smo vedeli, kaj ta zmaga prinaša. Tekma je bila težka, bilo je veliko napak z obeh strani, veliko zgrešenih strelov, a smo na koncu z nekaj sreče le prevesili tehtnico na našo stran in potrdili lanski uspeh, torej peto mesto v prvenstvu«.

Klemen Matko, MRK KRKA : » Smo razočarani,  nam pa nihče ne more očitati, da se nismo borili. Na koncu nam je zmanjkalo kanček športne sreče, da bi osvojili peto mesto. Kljub temu sem osebno zelo zadovoljen z rezultatom, ki ga bomo s trdim delom nedvomno izboljšali v naslednji sezoni«.

Statistika:

RD Urbanscape Loka: Božnar, Juričan, A. Vrbinc, M. Vrbinc 1, Gartner 1, Dolenc, Kavčič 5, Jamnik 7 (4), U. Pipp, Bradeško 2, Jeseničnik, M. Pipp 2, Bergant, Jesenko 3, Plestenjak 1, Klemenčič 2.
MRK Krka: Tomič, Brajer, Klemenčič 1, Kukman 2, L. Rašo 5, Udovč, Ban 5 (2), Pršina, Bevec 4, Jakše 3, Didovič 1, Okleščen, Matko, Ban, Klobčar 1, Irman.
Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 7 (4), Krka 4 (2).
Izključitve: Urbanscape Loka 4, Krka 8 minut.

Other Articles

Starejši dečki
Starejši dečki