Krka

V Radovljici je danes za selekcijo starejših dečkov A potekal zaključni turnir za razvrstitev od 5.- do 8. mesta, na katerega so se uvrstile ekipe RK Radovljica, RK Celje Pivovarna Laško, RD Butan plin Izola in MRK KRKA. Ekipa SDA, ki jo je v tej sezoni vodil trener Iztok Adamčič, je sezono 2017/18 končala na odličnem 5. mestu.

Rokometaši Krke so odigrali dve tekmi in na obeh slavili, kar je bilo dovolj za osvojitev končnega petega mesta v državi.

Razpored tekem:

RK Radovljica – RK Celje Pivovarna Laško  24:32

MRK KRKA – RD Izola  28:13

Rauh, Berk 1, Muhič R.3, Rogelj, Muhič Ma., Zajc 3, Kokalj 1, Kerlec, Emeršič 10, Muhič L. 2, Gros 1, Vidmar 1, Tisovec, Jereb 2, Udovč 4.

RK Radovljica – RD Izola 25:14

RK Celje Pivovarna Laško – MRK KRKA 19:20

Rauh, Berk 2, Muhič R.4, Rogelj, Muhič Ma., Zajc , Kokalj 1, Kerlec, Emeršič 4, Muhič L. 7, Gros 1, Vidmar, Tisovec, Jereb 2, Udovč 1.

Končni vrstni red:

5. mesto – MRK KRKA 

6. mesto- RK Celje Pivovarna Laško

7. mesto-  RK Radovljica

8. mesto- RD Butan Plini Izola

S 14 zadetki je bil najuspešnejši igralec pri Krki Urh Emeršič, ki je v celotni sezoni zabil kar 211 golov, a ima končni rezultat zanj malček grenkega priokusa: » Najprej bi se rad zahvalil trenerju Iztoku Adamčiču za ves trud, ki ga je vložil v nas na treningih, in tekmah, ter dosegal z nami uspešne rezultate. Ponosen se na celotno ekipo, od prvega do zadnjega igralca, da so spodbujali drug drugega, pustili srce na igrišču ko je bilo treba, ter vlagali vsak svoj del v eno celoto. Čeprav se nam ni izšlo na final4,  smo kljub temu dosegli odličen rezultat, saj smo v finalu premagali ekipo Celja, ki je ena najboljših ekip v tej generaciji. Šlo je za las, vendar tudi z nekaj športne sreče v našo korist .Hvala tudi vsem staršem, ki so bili naš osmi igralec na vsaki tekmi v sezoni«. Na ekipni uspeh je ponosen tudi Jaka Berk, ki je o zadnji tekmi v letošnji sezoni povedal: » Tekma za 5. mesto proti ekipi Celja je bila zelo težka in napeta do zadnje sekunde, vendar je bila sreča tokrat na naši strani in smo jih uspeli premagati za 1 gol razlike. Celo tekmo smo si ekipi izmenjavali vodstvo, zatem pa smo v zadnjih dveh minutah uspeli povesti za 3 gole in zadržali vodstvo do konca tekme. Na koncu dolge in naporne sezone smo lahko zadovoljni s končnim rezultatom«.

Trener SDA Iztok Adamčič je nad predstavami svojih varovancev v letošnji sezoni lahko upravičeno ponosen, verjame pa tudi, da imajo fantje še veliko rezerv v igri.