Krka

Kukman: Želimo si zmage

Rokometaši MRK KRKA se danes pozno popoldne odpravljajo v Grčijo, kjer jih jutri zvečer čaka četrtfinalna tekma evropskega pokala EHF CUP. Njihov nasprotnik bo ekipa Olympiacos, ki velja za močnega nasprotnika, v svojih vrstah pa ima tudi slovenskega predstavnika. Gre za 25-letnega Ormožana Miho Kavčiča, ki je h Grkom prišel v začetku letošnje sezone. Kot je med drugim povedal Kavčič, je z žrebom zadovoljen, saj Novomeščane dobro pozna.

»Pričakujem težko tekmo, saj še vedno spremljam slovensko ligo in Krka je zelo dobra ekipa. Grška liga je po kakovosti nekoliko slabša od slovenske, tako da nismo imeli preveč težkih tekem in niti ne vemo, kakšno je naše realno stanje. Priznati moram, da že komaj čakamo to tekmo, da vidimo, kje je naše merilo,« pove Kavčič, po drugi strani pa se zaveda prednosti, ki jo ima Krka. »Menim, da je Krka tehnično zelo dobro podkovana in goji hitro igro, naša prednost pa je predvsem ta, da smo fizično boljša in višja ekipa od Novomeščanov, kar se odraža predvsem v igri v obrambi. Bomo pa videli, kaj bo prevagalo,« optimizma pred dvobojem ne skriva Kavčič. Grke sicer v letošnji sezoni vodi trener Željko Babić, nekdanji selektor hrvaške reprezentance, ki je po mnenju Kavčiča v ekipo vnesel nekaj svežine in nove taktične zamisli.

Nove evropske preizkušnje pa se veselijo tudi v taboru Krke, kjer že nestrpno pričakujejo obračun. »Lahko rečem, da smo bili tudi mi z žrebom zadovoljni, saj se bomo lahko preizkusili proti dobri ekipi in jih skušali nadigrati, ter se s tem uvrstiti v naslednji krog,« o nasprotniku iz Pireja pravi kapetan Tilen Kukman. Grkom so Novomeščani posvetili več priprave, jih bolje analizirali, tako da večjih težav naj nebi imeli. »Za jutrišnjo tekmo si seveda želim, da bi se končala z našo zmago. Zavedam se, da nam nasproti stoji zelo kakovosten nasprotnik in pričakujem težko tekmo. Verjamem pa, da smo dobro pripravljeni in da jim lahko pariramo, pokalna tekma pa mislim, da se ne bi smela poznati na utrujenosti, saj smo imeli sedaj vikend premora zaradi reprezentančnih aktivnosti, « pred odhodom v Atene razmišlja Kukman.

Varovance Mirka Skoka za preboj v polfinale torej čaka Olympiakos. Ta je ekipo italijanskega Brixna v osmini finala izločil s skupnim izidom 66:48. Sicer pa je Novomeška zasedba v osmini finaala po dveh tekmah zanesljivo izločila Slobodo iz Tuzle s skupnim izidom 48:41, pred tem pa je ugnala še estonski Viljandi (65:48) v drugem in belgijski Vise (68:58) v tretjem krogu. V prvem krogu so bili krkaši prosti.

 

 

Tekma proti Grkom bo na sporedu jutri, 23. marca (19.30) , povratna pa teden dni kasneje. V kolikor bi se Novomeščani uvrstili v polfinale, bi v njem igrali proti boljšemu iz obračuna med Ferencvarosem in Tatranom iz Prešova. Para sta še Steaua Bukarešta – Valur in Baia Mare – Bregenz. Prvi polfinalni tekmi bosta 20. ali 21. aprila, povratni teden dni pozneje. Finalni tekmi bosta predvidoma 18. ali 19. maja ter 25. ali 26. maja.

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipaEHF Pokal