Krka

Menjava trenerja pri Krki ni obrodila sadov, razočaranje v taboru zelenih veliko

V dvorani Marof se je drevi odvijal 12. krog v ligi NLB, kjer so domači rokometaši pod vodstvom trenerja Mirka Skoka odigrali derbi z dna lestvice, v katerem so gostili ekipo MRK Ljubljana. Tritedenski premor Krkašem ni prinesel željenega rezultata, saj so v končnici srečanje izgubili in po devetih odigranih kolih ostajajo pri dveh točkah. Zmage so se veselili gostje iz prestolnice, rezultat je bil 21:22 (12:8) v korist MRK Ljubljana.

Krka je štartala s 5:0, in s tem nakazala odločen odpor gostom, ki so prvi zadetek vknjižili šele v 11. minuti prvega polčasa. Varovanci trenerja Mirka Skoka, za katerega je bila to krstna tekma na klopi farmacevtov, so Ljubljančane do glavnega odmora uspeli zadržati na varni razdalji štirih zadetkov ( 12:8). V nadaljevanju srečanja so Krkaši odigrali slabše, igra v napadu jim nikakor ni stekla, kar je bila voda na mlin Ljubljančanom, ki so se prebudili šele v drugi polovici drugega polčasa in z delnim izidom 4:0 prvič povedli (18:17). Ekipi sta se nato izmenjavali v vodstvu, več zbranosti in tudi kanček športne sreče pa so na koncu imeli gostje, ki so z desnega kota prišli do odločilnega zadetka in dveh točk. Junak tekme je bil Slavko Erak, ki je v zadnjih sekundah tekme dosegel zmagoviti zadetek za 22:21.

Izjave po tekmi:

Jan Irman, MRK KRKA: » Tako kot na prejšnjih tekmah se je tudi na tej ponovilo preveč napak. Igra v napadu nam nikakor ni stekla, še posebej v drugem polčasu. Bilo je veliko tehničnih napak in res smo razočarani, saj smo se s fanti na tekmo dobro pripravljali in verjeli v zmago. Še enkrat več pa so nas tehnične napake pokopale in stale zmage«.

Tilen Grudnik, MRK Ljubljana: » Vesel sem zmage, saj so po dolgem času točke le odšle v prestolnico. Za zmago je bila odločilna končnica, ki smo jo klub pritisku znali izkoristiti. Bilo je veliko napak na eni in na drugi strani, vendar smo na koncu le osvojili tako željen in pomemben par točk«.

V naslednjem krogu bo Krka gostovala pri Slovanu, Ljubljančani pa bodo doma gostili Celje Pivovarno Laško.

Statistika:
MRK Krka: Pavlin, Bevec 5, Je. Avsec, Majstorović 1, Ja. Avsec 4, Nosan, Irman 1, Jakše 1, Klemenčič, Rašo, Batagelj 2, Brajer, Radović, Kukman 7 (3), Matko.
MRK Ljubljana: Grudnik, Lukman 4, Pangerc, Pintar 1, Zorn, Arih 1, Stopar 1, Žabjek, Šiško 4, Erak 5 (1), Brulec, Kolmančič 3, Leskovar, Tomšič 3 (2), Pikovnik.
Sedemmetrovke: Krka 3 (3), Ljubljana 4 (3).
Izključitve: Krka 12 minut, Ljubljana 6.

 

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa