Krka

Rokometaši Krke bodo zaradi vdora novega koronavirusa v ekipo brez tekem skoraj tri tedne. Nazadnje so ligaško tekmo v gosteh v Velenju odigrali 11. novembra, naslednja tekma po rednem delu lige NLB pa jih čaka prvo soboto v decembru, ko bodo  v dvorani Marof gostili MRK Ljubljana.

Po vseh navodilih in smernicah NIJZ so rokometaši takoj, ko so zaznali okužbe, ostali v karanteni, trenažni proces pa se je s tem zaključil. V izolaciji je bilo kar 15 članov, ki so zboleli, a je bilo njihovo zdravstveno stanje takšno, da so lahko doma individualno trenirali. Trener Mirko Skoko je bil tako primoran treninge prilagajati, včeraj pa so fantje dobili zeleno luč in se znova zbrali na treningu v dvorani Marof. »Stanje nikakor ni rožnato. Niti ne vem, kako naj treniramo, saj je energijski odziv igralcev slab, kar je povsem logično glede na prebolevanje bolezni«, je na vprašanje, kakšno je zdravstveno stanje v ekipi, kratko opisal Skoko.

Krkaši so bili tako primorani izpustili 10. in 11.krog, kar pomeni, da imajo zaostalo tekmo z Izolo in Branikom iz Maribora ter zaostalo tekmo s Koprčani, ki bi jo morali odigrati že sredi oktobra. Kdaj bodo nadoknadili izpadle tekme, še ni znano.