Krka

Mirko Skoko stari-novi trener članske ekipe

Vodstvo MRK KRKA se je včeraj sporazumno razšlo z zdaj že bivšim trenerjem članske ekipe Romanom Zarabcem, ki je ekipo vodil dobro leto in pol, na njegovo mesto pa ustoličilo nekdanjega glavnega trenerja Krkašev Mirka Skoka. 41-letni Srb je v dolenjskem prvoligašu že deloval od leta 2013 do marca 2019, njegov največji uspeh v tem času pa je bil nedvomno osvojitev superpokala v septembru 2018.

Uprava kluba vam je ponovno zaupala vodenje ekipe. Stanje na lestvici ni rožnato, s fanti ste sinoči že opravili prvi trening.

Res je, povabilo vodstva kluba me je presenetilo. Če nebi verjel v ekipo, tega izziva nebi sprejel. Moja naloga še zdaleč ne bo lahka, a kot sem poudaril, verjamem v fante in poskušali bomo narediti vse, da popravimo vtis v slovenskem rokometnem prostoru. Prihajajo tekme, kjer se lahko dokažemo, torej tekme, kjer moramo točke osvojiti mi. Fante v večini poznam, spremljal sem jih tudi medtem, ko so igrali pod vodstvom Romana Zarabca in prepričan sem, da se lahko s tekmami, ki prihajajo, približamo zastavljenemu cilju. Sicer pa lahko rečem, da je moj predhodnik naredil velik premik s fanti. Ekipa je zelo pomlajena, v nekaterih segmentih igre so zelo napredovali. Če gledamo na nekoliko neugoden razpored tekem in na dejstvo, da se jim je kakšna zmaga izmuznila v zadnjih minutah tekme…Tak je trenerski posel, odloča ena ali dve žogi. Pod črto pa mislim, da je imel Zarabec dokaj težko nalogo. Vemo, da je v času njegovega prihoda v klub odšlo veliko igralcev, ki so bili nosilci igre, ekipa se je povsem spremenila, pomladila.

 Kaj bo vaša prva naloga, česa se boste najprej lotili?

Najprej moram reči, da je trenutni rezultat te ekipe zagotovo mladost. Sedaj nimamo več časa razmišljati ali smo mladi ali ne, ampak se potruditi, da te napake čimprej odpravimo, če želimo doseči dober rezultat. V prvi vrsti imam v mislih realizacijo in tehnične napake, ki jih je bilo v dosedanjem delu prvenstva občutno preveč. To je prvenstvena naloga, ki je pred mano in je zelo težka. In še enkrat poudarjam- če nebi verjel v to, nebi bil tukaj. Čas bo pokazal, česa smo sposobni.

Trenutne razmere v svetu športa niso idealne, tekmovanje in treningi so omogočeni le profesionalnim ekipam. Potek sezone je negotov, tekem je še veliko, prvenstvo se kljub temu nadaljuje z nekaj prekinitvami zaradi zdravstvenih težav v ekipah. Kakšne osebne cilje ste si zastavili? Boste uveljavili avtoriteto znotraj ekipe?

Sam si nekih ciljev nisem zadal, saj kot sem že povedal, nisem niti  pričakoval poziva s strani MRK KRKA, po drugi strani me je presenetila menjava trenerja. Kar se moje avtoritete tiče pa lahko rečem le, da vsi mladi fantje potrebujejo trdo roko. Mislim pa, da po tej moji dvoletni pavzi, bo disciplina nedvomno v ospredju, ker jo potrebujejo zavoljo dobrega dela, ki se iz treningov prenese na tekme. Kot sem opazil, fantom primanjkuje motivacije, želje, velik problem vidim tudi v pomanjkanju samozavesti. To jim želim povrnit, poleg tega pa jih popeljat v neke smernice, kjer bodo začutili, da so dobri, da zmorejo. Ampak čez noč se na da veliko spremenit. Bomo pa vsi skupaj delali na tem, da bomo kos tem nalogam, ki smo si jih zadali. Prva in skupna naloga je tekma z Izolo.

Mirku Skoku želimo obilo uspehov in smelih načrtov!

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa