Krka

Mladi reprezentantje sklenili priprave na Rogli

Z današnjima tekmama proti reprezentanci Avstrije sta s pripravami na Rogli, ki so potekale od torka, sklenili reprezentanci letnika 2002 in mlajših ter reprezentanca letnika 2004 in mlajših. Iz MRK KRKA so se priprav udeležili Nace Zajc, Luka Muhič, Leon Škrinjar, Alen Jereb in Luka Udovč (U 17), ter Žan Rauh (U 19). Namen omenjene akcije je bil predvsem spoznavanje in predstavitev vizije novih trenerjev ob menjavi generacije, kar je potrdil tudi pomočnik trenerja U17 Luka Žvižej.

(pripeta izjava Luke Žvižeja)

Foto: osebni arhiv Sandija Markla, trenerja U17

Nad potekom priprav je bil navdušen tudi reprezentant U17 Luka Udovč:S fanti smo se udeležili petih treningov in odigrali dve prijateljski tekmi z našimi severnimi sosedi. Menim, da smo vsi prikazali kakovostno igro in se izkazali v vseh pogledih, hkrati pa smo se naučili ogromno novih stvari in začeli rokomet gledati skozi drugačne oči. Mislim, da smo iz te akcije ogromno odnesli in da bomo novo pridobljeno znanje uspešno uporabljali tudi na klubski ravni”.

Obe reprezentanci sta na Rogli opravili po pet treningov in odigrali dve prijateljski tekmi z vrstniki iz avstrijske reprezentance.

Kot je še povedal Žvižej, bodo skušali podobne akcije izvesti tudi v poletnih ali jesenskih mesecih, žal pa je zaradi razmer z epidemijo odpadel poletni turnir na Švedskem.                                                                                                                                                                  Luka Udovč

Other Articles

Reprezentanca
Mladinska ekipa