Krka

V dvorani Poden v Škofji Loki so mladinci odigrali zaostalo tekmo 4. kroga v 1. državni mladinski ligi. Njihov gostitelj je bila ekipa RD Urbanscape Loka, ki je v napeti končnici izkoristila daljšo klop in fizično premoč, ter slavila z rezultatom 39:34 (21:18).

Novomeščani so tokrat tekmo začeli suvereno, saj so se enakovredno kosali z domačini, v 11. minuti pa prvič na tekmi prišli do vodstva (5:6). Po nekaj tehničnih napakah so do polčasa potek in ritem srečanja narekovali Ločani, ki so ob polčasu vodili s tremi zadetki prednosti, bilo je 21.18. V nadaljevanju srečanja so Krkaši znova prikazali nekaj odličnih minut igre in se fizično močnejšim domačinom dobro upirali vse do 54.minute. V končnici so varovanci trenerja Sama Juga nekoliko popustili v obrambi, Ločani pa so do izteka igralnega časa izkoristili napake Novomeščanov in tekmo dobili s petimi zadetki prednosti.

»Tekmo smo začeli z nekaj napakami v obrambi. V drugem polčasu smo se po dobrih dobrih obrambah vratarja Rauha vrnili in tik pred koncem igrali gol za gol, a na koncu so nam zaradi nezbranosti v igri domačini ušli in zasluženo zmagali”, je po tekmi povedal Marko Golaš in verjame, da bo ekipa do naslednje tekme odpravila napake in skušala na domačem parketu narediti vse za zmago, ki si jo tako želijo.

Statistika: Rauh, Avsec 13, Berk 4, Nosan 1, Muhič 3, Škrinjar, Kokalj 1, Klobčar 2, Emeršič 5, Tisovec 3, Vidmar 2, Goleš, Zajc, Udovč, Jereb, Strmole.

Že v nedeljo, 9. maja, bodo mladinci na derbiju 11. kroga v domači dvorani gostili zasedbo RD Butan Plin Izolo.