Krka

Mladi upi MRK KRKA znova blesteli na Madžarskem

Mladi rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so se minuli konec tedna že tradicionalno udeležili dvodnevnega mednarodnega turnirja na Madžarskem ( Monošter) in znova dosegli lepe rezultate. Poleg slovenskih ekip so se turnirja udeležile še ekipe iz Avstrije, Hrvaške in domačini, Madžari.

Trenerja David Lipoglavšek in Timon Orlič sta na omenjeni turnir odpeljala dve ekipi in sicer rokometaše letnika 2005 in 2007.

V močni konkurenci nastopajočih so letniki 2005, ki jih je na turnirju vodil David Lipoglavšek osvojili končno 5. mesto, medtem ko so letniki 2007 pod vodstvom trenerja Timona Orliča turnir končali brez poraza in zasedli 1. mesto.

Organizator turnirja Arany cupa, ki je letos potekal v že 23 izvedbi je poleg tekem pripravil še tekmovanje v izvajanju sedemmetrovk, kjer so se še posebej izkazali trije rokometaši MRK KRKA letnika 2007. V omenjenem tekmovanju so naši fantje osvojili prva tri mesta, s tem pa prejeli tudi nagrade. Razveselili so se jih Črt Peterlin ( 1. mesto), Bine Zajc ( 2. mesto), nagrado za 3. mesto pa je prejel Aleks Kastelec. V kategoriji letnika 2005 pa je 3. mesto v izvajanju 7- metrovk osvojil krkaš Tinej Rajh.

Trener David Lipoglavšek: »Turnir smo združili s kopanjem v bližnjih termah. Otroci so na turnirju uživali in nabirali nove izkušnje ter spoznali nove prijatelje iz Hrvaške , Madžarske, Slovenije in Avstrije. Za rokometaše letnika 2007 je bil to sploh prvi mednarodni turnir in zato si ga bodo zapomnili še toliko bolje, saj so skozi celoten turnir prikazali zelo lepe rokometne predstave«.

Rezultati tekem :

Ekipa letnikov 2005:

VSD Dunakeszi Városi Sportegyesület : MRK KRKA 5 : 15

MRK KRKA : RK Drava Ptuj A 20 : 8

MRK KRKA : RK Maribor Branik 13 : 14

ČETRTFINALE:

RK SVIŠ : MRK KRKA 24 : 12

ZA 5. MESTO:

HIB Handball Graz : MRK KRKA 12 : 14

Ekipa letnikov 2007:

MRK KRKA : Simontornya KK 30 : 23

MRK KRKA : RK Jeruzalem Ormož 22 : 18

MRK KRKA : RK Maribor Branik A 28 : 13

POLFINALE:

MRK KRKA : RK SVIŠ Ivančna Gorica 23 : 11

FINALE:

Gy. Haladás VSE : MRK KRKA 19 : 23

Za najboljšega igralca turnirja je bil razglašen desetletni Tjaž Butala. Vsem igralcem in trenerjema, ter staršem, ki so s tribun spodbujali mlade rokometaše veljajo iskrene čestitke.

Other Articles

Mlajši dečki
Članska ekipaIzjave
Izjava pred tekmo z Dobovo