Krka

Mladinci do novih prvenstvenih točk

Mladinska ekipa Krke je sinoči v dvorani Marof odigrala 14. krog v 1. mladinski ligi. Novomeščani so gostili ekipo MRK Ljubljana in tekmo dobili s 33:27 (17:16).

Novomeščani so po pričakovanjih osvojili nov par točk, a so se morali za končno zmago pošteno  potruditi. V prvem polčasu  igra v obrambi  Novomeščanom ni stekla, tekma je vse do polčasa potekala v izenačen duhu, po prvem delu pa so bili za zadetek boljši Krkaši (17:16). Z več zbranosti v napadu in boljšo igro v obrambi so Krkaši v drugem delu rezultat obrnili v svojo korist ter delovali bolj kompaktno, dobro formo v vratih pa sta prikazala tudi oba vratarja, ki sta k zmagi doprinesla levji dežež. V končnici so Krkaši povsem zasenčili Ljubljančane, ki so športno priznali poraz, saj so jih Novomeščani premagali s šestimi zadetki prednosti.

Vili Nosan, vratar: » Najprej bi rad čestital fantom za zmago, vendar bo treba veliko stvari še popraviti, predvsem v obrambi. Začeli smo nesproščeno, saj so nasprotniki prihajali do lahkih zadetkov. Smo se pa med odmorom dogovorili, kako bomo odigrali v obrambi in napadu, kar smo v nadaljevanju tudi realizirali in prišli do zmage, ki smo jo bili veseli«.

Statistika: Klemenčič 6, Avsec 5, Kukman 4, Luzar 3, Majstorovič 3, Hvastija 2, Srebrnjak 1, Plut 1, Filipovič 1, Nosan, Pavlin, Klobučar, Luštek, Jakše, Windischer 7.

Novomeški mladinci bodo v naslednjem krogu v domači dvorani gostili ekipo RD Butan Plin Izola.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki