Krka

Mladinska ekipa je drevi v 5.krogu 1. državne mladinske lige  gostovala pri ekipi RK SVIŠ in po napeti končnici dobila že izgubljeno tekmo. Iz Ivančne Gorice so Novomeščani odnesli obe točki, končni rezultat je bil 29:30 (13:12).

Izjemno všečna igra je v dvorano OŠ Stična privabila številno občinstvo, ki so s tribum lahko spremljali enakovreden boj obeh ekip. Novomeščani so v goste odšli zdesetkani, trener Samo Jug je na tekmo qodpeljal pretežno fante iz kadetskih vrst, ki so pokazali, da se lahko kosajo z fizično močnejšim nasprotnikom. Krki v uvodnih minutah igra ni stekla, domačini pa so hitro zadevali in se sredi prvega polčasa uspeli odaljiti za tri gole (10:7). Krkaši so do polčasa z raznoliko igro v obrambi in menjavami uspeli izničiti zaostanek, polčas pa skelnili s 13:12. V drugem delu izjemno izenačenega dvoboja so krkaši delovali bolj zbrano in se na krilih razpoloženega vratarja Žana Nahtigala ter Naceta Zajca uspeli vrniti v igro, ki je prinesla izjemno razburljivo končnico. Ekipa Sviš-a je v 56.minuti imela zmago domala že v svojih rokah, a se Novomeščani kljub zaostanku štirih golov niso sprijaznili z morebitnim porazom. V zadnjih štirih minutah so po zasluigi odličnega vratarja Nahtigala in čvrsti obrambi ter delnim izzidom 6-1, naredili velik preobrat, na koncu pa se veselili tesne in zaslužene zmage. Bilo je 29:30.

MRK KRKA: Muhič (1 obramba), Nahtigal (15 obramb), Škrinjar 3, Butala 1, Cesar 1, Derganc 4, Zajc 14 (4), Strmole, Zajc, Kaplan 3, Pust1, Kastelic, Pirh 3, Ščuka, Pavlin.

RK SVIŠ IVANČNA GORICA: Miklavčič, Fink, Šušteršič (8 obramb), Gale 3, Erčulj, Kolarič 3, Šparl 1, Omahen 9 (6), Karner, Grebenc 2, Bradač 8, Zajc, Zidar, Mihalič, Šetinc, Kompare 3.

Sedemmetrovke: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 9 (6), MRK KRKA 6 (4)
Izključitve: RK SVIŠ IVANČNA GORICA 18 minut, MRK KRKA 8 minut

Mladinci bodo v naslednjem krogu doma gostili ekipo ŠD Mokerc- Kig.