Krka

Mladinci Krke premagali reprezentante Slovenije

 

V dvorani Marof se je odvijala tekma 2. kroga v 1. mladinski ligi med domačo Krko in aktualnimi državnimi mladinskimi prvaki, ekipo RK Celje Pivovarna Laško. Novomeščani so pred domačim občinstvom in v izjemnem vzdušju goste premagali z rezultatom 28:26 (12:10).

 

Novomeščani so pred številnimi navijači prikazali odlično rokometno predstavo in na koncu po dramatični končnici na kolena položili papirnate favorite, ekipo Celja, ki je do prve, minimalne prednosti prišla šele v 13. minuti prvega polčasa ( 7:8), sicer pa so vseskozi oster tempo igre narekovali Krkaši, ki so imeli ob polčasu dva gola prednosti ( 12:10). V uvodnih minutah drugega polčasa so borbeni domačini sicer naredili nekaj napak, kar so Celjani, katerih večji del ekipe sestavlja slovensko mladinsko reprezentanco, znala izkoristiti in v 40. minuti povedla s +2 ( 15:17), a veselje rumeno-modrih ni trajalo dolgo. Krkaši so na krilih izjemno razpoloženih Klemenčiča in Kukmana rezultat postavili v izhodiščni položaj, Celjane pa so Novomeščani v nadaljevanju prisilili v številne napake, kar so izredno požrtvovalni varovanci trenerja Timona Orliča uspešno kaznovali. V 57. minuti, ko so imeli Novomeščani že štiri zadetke prednosti ( 23:27) je bilo jasno, da bosta obe točki povsem zasluženo ostali doma.

Izjave po tekmi:

Kristjan Windischer, kapetan MRK KRKA: » Da je zmaga pričakovana, ne moremo ravno reči. Tako mi kot Celjani smo ekipa za top 3 v ligi. Fantje so prikazali pravo borbo od prve do zadnje minute in odraz tega je naša zaslužena zmaga«.

Vili Nosan, vratar MRK KRKA:« Imel sem res dober dan, pa tudi ekipa mi je veliko pomagala v obrambi. Bilo je super in tako moramo in bomo igrali tudi vse ostale tekme. Vesel sem prve zmage, saj nam je v prvem krogu uspelo v Trebnjem izboriti le eno«.

Statistika: Klemenčič 7, Kukman 7, Windischer 5, Plut 4, Avsec 2, Hvastija 2, Luzar 1, Srebrnjak, Rauh, Nosan, Menger, Majstorovič, Jakše, Luštek, Klobčar.

MRK Ljubljana bo naslednji tekmec Krke, ki ima po dveh odigranih kolih na računu 3 točke.

Other Articles

Starejši dečki
Mlajši dečki