Krka

Včeraj dopoldne so uvodno tekmo v gosteh pri ekipi RK Trimo Trebnje odigrali mlajši dečki A in B ter  prikazali odlični predstavi, s katerima so zadovoljili številne gledalce in trenerja Davida Lipoglavška.

Obe ekipi sta osvojili prvi točki v prvenstvu, njihovo dobro delo na treningih pa so prenesli tudi na parket, kjer se niso ustrašili nasprotnika. Derbi prvega kroga je pripadel Novomeščanom, fante pa je na tribunah dvorane OŠ Trebnje spremljalo veliko število navijačev, ki so prav tako zaslužni za uspeh mladih Krkinih rokometašev.

Rezultati tekem:

MDB – RK Trimo – MRK KRKA 20:23

Statistika: Peterlin 12, Kovač E.7, Tratar 2, Pust 2, Kovač G., Strašek, Škrbe, Serafimov, Resnik, Rangus, Drnovšek, Fifolt, Kastelic, Cimermančič.

Trener David Lipoglavšek: » V tekmo so šli fantje nekoliko nervozno, kar je bilo pričakovati za prvo tekmo v sezoni. Posledično so imeli kar nekaj izgubljenih žog, napake so v drugem polčasu zmanjšali in naredili razliko ter zasluženo zmagali«.

MDA– RK Trimo – MRK KRKA 23:26

Statistika: Butala 10, Kaplan 6, Pust 4, Cesar 2, Kastelec 2, Zajc 1, Palka 1, Rangus, Progar, Lukše, Kovač, Kastelic, Bartolj.

»Nikakor se nismo mogli odlepiti od domačinov, ki so prikazali všečno igro in se nam zelo dobro upirali. Fantje bodo morali v bodoče igrati še z večjo željo po zmagi, sicer se bomo slej kot prej opekli. Kljub temu pa obema ekipama čestitam za zmago«, je potek dogajanja povzel trener Lipoglavšek.