Krka

Včeraj popoldne je mladinska ekipa v dvorani Zlatorog odigrala zaostalo tekmo 21. kroga v 1. državni mladinski ligi. Novomeščani so gostovali pri ekipi RK Celje Pivovarna Laško, gostitelji pa so z rezultatom 35:26 (17:16) prekinili krkin niz osmih zaporednih zmag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekmo, ki je bila nenazadnje odločilna za skupno 3. mesto v prvenstvu, so na koncu zanesljivo dobili domačini. Varovanci trenerja Sama Juga so v prvem delu še pokazali zavidljiv nivo igre proti fizično boljšemu nasprotniku, a se jim želja po predstavi, ki so jo krkaši prikazali na zadnji tekmi proti Škofljici, ni uresničila. Potem ko so po prvem polčasu zaostajali le za gol (17:16), pa v nadaljevanju niso povsem upoštevali navodil trenerja. Celjani so še naprej igrali zelo agresivno in hitro prihajali do lahkih zadetkov, krkaši pa so delovali nezbrani, pa tudi pristop na tekmo ni bil na nivoju, kar jim je bilo s strani trenerja na koncu očitano. »Mislim, da smo glede na vse težave, ki smo jih imeli letos s poškodbami, izkoristili svoj maksimum. Generalno gledano smo malo razočarani, ker se zavedamo, da bi lahko prišli do medalje. Verjamem, da se bomo že na začetku naslednje sezone potrudili, da bomo na koncu prišli do boljšega rezultata.«, je po včerajšnjem porazu v imenu ekipe povedal Nace Zajc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Rauh  (7 obramb), Muhič Mart., Muhič M., Pust 1, Berk, Muhič L.2, Škrinjar, Ščuka 1, Cesar, Derganc 1, Zajc 7, Strmole 4, Kaplan, Emeršič 7 (2), Jereb 2, Pavlin.

V nedeljo zvečer bo ekipa mladincev odigrala zadnjo tekmo. Sezono  2022/23 bodo krkaši sklenili na gostovanju v Velenju.