Krka

SDA sezono 2022/23 sklenili na 5. mestu

V dvorani Osnovne šole Stopiče se je danes dopoldne odvijal zaključni turnir starejših dečkov A. Rokometaši Krke so se pod vodstvom trenerja Dejana Vujiča uvrstili na turnir od 5.-8. mesta, po dveh zmagah pa so na koncu zabeležili odlično 5. mesto v državi.

Na turnirju so poleg ekipe MRK KRKA nastopile še ekipe RK Dobova, RK Frankstahl Radovljica ter ŠRD Škofljica. Uvodoma  sta se pomerili Krka in Dobova, kjer pa so krkaši suvereno, s 37:23 premagali nasprotnika, na drugi tekmi pa so slavili rokometaši iz Škofljice, ki so Radovljico ugnali z rezultatom 20:19. V odločilni tekmi za 5. mesto je tako Krki uspelo z zmago nad ŠRD Škofljica sezono končati kot peti v državnem prvenstvu. “Z današnjim rezultatom sem zadovoljen, nikakor pa nisem razočaran, ker se nismo uvrstili na zaključni turnir četverice. Kot trenerju mi je pomembno, da vidim napredek vsakega posameznika in ekipno. Fante treniram šele eno leto, ker pa je moj način dela za večino njih nekaj novega, smo skozi celotno sezono imeli precej nihanj v sami igri. Žal so nas v nepravem trenutku pestile tudi poškodbe posameznih igralcev. Dolgoročno v fantih letnika 2008 vidim precej potenciala. Fantom se zahvaljujem za trdo delo ter za vse prikazano na tekmah. Kar me veseli ob koncu sezone je tudi dejstvo, da so postali odločnejši, zelo disciplinirani in dobre osebnosti, “je ob  koncu izjemne sezone sezone povedal trener Dejan Vujič.  

Rezultati tekem:

MRK KRKA: RK Dobova 37:23 (18:9)

Statistika: Karabanjević, Marin, Rangus, Kovač E.5, Kovač G.1, Peterlin 6, Cimermančič 1, Resnik 4, Fifolt 2, Tratar 6, Serafimov 4, Grden 2, Strašek 1, Ambrožič 5.

Tekma za 5. mesto :

MRK KRKA: ŠRD Škofljica 21:15 (10:8)

Statistika: Karabanjević, Marin, Rangus, Kovač E.7, Kovač G.1, Peterlin 2, Cimermančič, Resnik 7, Fifiolt, Tratar 4, Serafimov, Grden, Strašek, Ambrožič.

Končni vrstni red:

  1. mesto: MRK KRKA
  2. mesto: ŠRD Škofljica
  3. mesto RK Frankstahl Radovljica
  4. mesto: RK Dobova

Moški rokometni klub se za izjemno podporo s tribun na današnjem turnirju in skozi celotno tekmovalno leto zahvaljuje vsem staršem in ostalim ljubiteljem rokometa ter podpornikom.