Krka

Mladinska ekipa MRK KRKA je s tekmo zadnjega kroga v 1. mladinski ligi sklenila letošnjo sezono. Izbranci trenerja Sama Juga so v Trebnjem z zmago sklenili tekmovalni del in osvojili končno 7. mesto. Tekma med Trimom in Krko se je končala z rezultatom 30: 32 ( 13:17).

Današnji lokalni derbi so bolje začeli Trebanjci, ki so v uvodnih minutah povedli z 2:0, a to Krkašev ni uspavalo, saj so se zbrali in tempo igre spreobrnili v svojo korist. Do polčasa so si priigrali prednost štirih zadetkov, v nadaljevanju srečanja pa je bilo na obeh straneh občutiti padec v igri. Trebanjci so prednost Krkašev več kot prepolovili in se jim približali na vsega dva zadetka, kakšnega večjega presenečenja pa jim Novomeščani niso dovolili. S kolektivno obrambo in hitrim tempom v napadu so Krkaši prednost ohranili vse do izteka tekme in se od ligaškega tekmovanja in sezone poslovili na najlepši možni način- z zmago.

Za Krko so igrali: Pavlin, Kovačič 1, Kukman 7, Novak, Bačar, Matko 5, Udovč, Šmuc 1, Klemenčič 4, Rašo 4, Windischer 4, Hvastija 3, Menger 3.

Trener mladincev Samo Jug je z malce grenkim priokusom povzel dogajanje v letošnji sila turbolentni sezoni: » Glede na to, kaj vse nas je doletelo v letošnji sezoni mislim, da je rezultat realen. Številne poškodbe skozi celotno sezono so nas oklestile boljše uvrstitve, a smo se iz vsega tega tudi marsikaj naučili. Igralci, ki so bili v danih razmerah na voljo, so pokazali napredek v igri in na tem bomo gradili tudi v nadaljevanju. Ponosen sem na vsakega posebej, sploh pa na nekaj izjemnih posameznikov, ki so v letošnji sezoni prvič okusili višji nivo igre, tu mislim predvsem prestop in igranje v članski ekipi. Generalno gledano pa verjamem,  da imajo fantje še veliko rezerv in da se bo s trdim delom to pokazalo v bodoče«.

Kristjan Windischer, kapetan: » Za sezono lahko rečem, da rezultatsko bi lahko dosegli več, vendar glede na poškodbe, ki so ekipo spremljale skozi celotno sezono mislim, da 7. mesto vendarle ni tako slab rezultat. Ponosen sem, da smo kot ekipa povezani, saj se poleg treningov družimo tudi v prostem času, veliko nas je tudi sošolcev. To se pozna tudi na parketu, saj je s tem boljša komunikacija v obrambi. Edina črna pika sezone je, da tiste tekme, ki bi jih morali zmagati jih nismo, na tekmah, kjer pa nismo veljali za favorite, pa smo igrali bolje in nekatere tudi zmagali. Tukaj imam v mislih predvsem ekipo Celja in Loke. Drugače pa sem na soigralce in trenerja ponosen in se že veselim naslednje sezone, v kateri bomo zagotovo posegli po najvišjih mestih«.

Mladinci so v 22. krogih v 1. mladinski ligi osvojili skupno 10 zmag in 12 porazov in skupno zbrali 20 točk.

Mladinci kljub zadnji tekmi v sezoni ne bodo odšli na počitek. Do konca junija bodo na treningih že pilili formo za prihajajočo sezono, kjer se jim bodo priključili še rokometaši letnika 2001.