Krka

Mladinci sezono 2018/19 končali na 6. mestu v državi

Ekipa mladincev je sinoči v domači dvorani Marof odigrala še zadnjo tekmo v 1. mladinski ligi, kjer so na zaostali tekmi 12. kroga gostili ekipo RK trimo Trebnje in srečanje izgubili s 23:29 (7:13).

Na včerajšnji tekmi sta bila prvič v postavi tudi člana kadetske ekipe Vid Rajh in Marcel Luzar, ki sta z odliko opravila svoji nalogi, potem ko v postavi ni bilo glavnih akterjev Tilna Kukmana, Luke Klemenčiča, Klemna Matka in Marka Batagalja. Gostje iz Trebnjega, ki so prvenstvo sklenili na drugem mestu, so prevladovali skozi celotno tekmo in Novomeščanom, ki so srečanje odigrali toplo-hladno, povzročali nemalo težav in na koncu tudi zasluženo slavili.

MRK KRKA : RK Trimo 23:29 ( 7:13)

Pavlin, Novak, Nosan, Jaklič 1, Plut 1, Srebrnjak 1, Avsec 4, Klobučar 2, Jakše 2, Majstorovič 4, Bačar 1, Windischer 1, Rajh 4, Luzar 1, Hvastija 1, Menger.

Krkaši so na 22 tekmah v 1. najmočnejši mladinski ligi s 13 zmagami, enim neodločenim izidom in osmimi porazi zasedli skupno 6. mesto v državi.

» Rezultat je glede na lansko sezono boljši, vendar bi lahko v letošnji sezoni z nekaj več discipline v igri posegli tudi po medalji, sicer pa je bil cilj, ki smo si ga zadali konec poletja lani, dosežen. Tukaj bi izpostavil predvsem dejstvo, da je veliko mladinskih igralcev postalo standardnih igralcev v članski ekipi, kjer so dobili prepotrebne izkušnje za nadaljevanje kariere. Vsi vemo, da je ekipo predvsem v drugem delu sezone znova oklestilo veliko število poškodb. Igralcem, ki so morali izpustiti nekaj zadnjih tekem prav zaradi zdravstvenih težav, pa želim čimprejšnje okrevanje«, je uspeh svojih varovancev v sezoni 2018/19 na kratko povzel trener Samo Jug.

 

 

 

Other Articles

Mlajši dečki
Članska ekipa