Krka

Mladinci so se morali za zmago pošteno potruditi

Mladinska ekipa je v domači dvorani odigrala tekmo 11. kroga v 1. državni  mladinski ligi. Pred domačim občinstvom so Novomeščani gostili ekipo RD Butan Plin Izola in vknjižili novo zmago v sezoni.

Na papirju lažji nasprotnik se je na koncu izkazal za zelo trdoživega, saj so se morali Krkaši za šesto zmago v letošnjem prvenstvu pošteno potruditi. Izbranci trenerja Sama Juga so tekmo dobili s 30:29 (17:13).

Krkaši so sicer tekmo odprli odločno , do polčasa pa so goste držali na treh, štirih zadetkih prednosti, prav s tako prednostjo pa so odšli na glavni odmor. Nadaljevanje srečanja je minilo v znamenju izenačene tekme, saj je igra Novomeščanov nihala, Izolani pa so kmalu zaostanek iz prvega dela izničili in v 47.minuti tudi povedli, a so se Krkaši uspeli zbrati, izboljšali igro v napadu in obrambi ter tekmo srečno pripeljali h koncu. Ob tesni zmagi so si Krkaši na račun vpisali nov par točk in se po enajstih tekmah, kjer so zbrali 13 točk, povzpeli na odlično 3. mesto.

Tonski posnetek Aljaža Strmoleta po tekmi: 

S prikazanim kljub zmagi na koncu ni bil zadovoljen trener Samo Jug, ki je fantom očital predvsem slab pristop in preveč statično igro v obrambi, kar bodo skušali do naslednje tekme, ki jih čaka v gosteh pri Slovanu, popraviti.

Statistika:

Rauh, Nosan, Muhič M., Muhič L. 2, Berk 4, Udovč 2, Rataj, Škrinjar 6, Zajc 5, Strmole 2, Kokalj 1, Emeršič 5, Urbas, Vidmar 2, Tisovec 1.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki