Krka

Rokometaši Krke v gosteh do sedme zaporedne zmage

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je na najboljši možni način odprla zadnji tekmovalni mesec v koledarskem letu. S poletno predstavo so izbranci trenerja Mirka Skoka v derbiju 11. kroga v 1. B DRL v gosteh pri ekipi ŠRD Škofljica naredili še korak več v nizu neporaženosti, saj so drevi na račun vpisali obe točki in vknjižili sedmo zaporedno zmago v letošnji sezoni.

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK – MRK KRKA 23:30 (13:14)

Čeprav so bili Novomeščani v vlogi favorita, pa so se morali za nov par točk pošteno potruditi. Uvodne minute so bile močno na strani Krke, ki je tekmo odprla z 0:3, nekaj minut kasneje pa so domačini po začetnem krču uspeli hitro zaostanek izničiti in do polčasa Krkašem ves čas dihali za ovratnik, po tridesetih minutah je bila Krka v rahli prednosti enega zadetka (13:14). Identično, z delnim izidom 0-3, se je v dvorani v Škofljici začel tudi drugi del obračuna. Novomeščani so z solidno igro nadzorovali prednost in gostitelje držali na varni razdalji dveh, treh zadetkov, najvišjo prednost osmih golov (17:25) pa so si priigrali v 47. minuti. Nato so izkoristili nemoč gostiteljev in čeprav je ekipa Škofljice uspela ob zaključku nekoliko zmanjšati zaostanek, so Krkaši končnico odigrali rutinirano. Več znanja in izkušenj je tako Novomeščanom prineslo že sedmo zaporedno zmago v ligi.

Izjave po tekmi:

Sebastjan Obajdin, trener Škofljice. » Čestitam ekipi Krke za zmago. Dobro so nas ustavili, kot je bil tudi rezultat, na triindvajsetih golih. Nam sta manjkala dva ključna igralca in zato smo imeli težave v napadu in na koncu je rezultat temu primeren«.

Blaž Ernestl, igralec Krke: » V prvem polčasu smo se kar malo mučili, a pridejo tudi take tekme, menim, da ne moremo vsako tekmo odločit že v desetih minutah. Domačini so bili takšni, kakršni so bili že proti Izoli, ko so jih presenetili. Tudi nas so želeli, a jim na koncu nismo pustili. S kolektivno igro in z rotacijami smo tekmo spreobrnili v svoj prid«.

Statistika:

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK – MRK KRKA 23:30 (13:14)

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK: Hvala-Stojanovič (4 obrambe), Šalamon (3 obrambe), Kljun 7, Podmenik 2, Regner 4 (3), Gorjup 1, Gliha 2, Rot 1 (1), Pangerc 1 (1), Šegula, Krese, Šnajdar 1, Puc, Rot 4,
MRK KRKA: Rauh (4 obrambe), Nosan, Brajer (1 obramba), Bradeško 2, Avsec 7, Majstorović, Ernestl 4, Knavs 6 (1), Klemenčič 2, Vukić, Udovč, Rašo, Lončar 1, Kukman 7 (3), Windischer, Matko 1,

Sedemmetrovke: ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK 5 (5), MRK KRKA 8 (4)
Izključitve: ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK 8 minut, MRK KRKA 6 minut
Rdeči kartoni: MRK KRKA 1Novomeščane v tem mesecu čakata še dve ligaški preizkušnji.

Danes teden bodo doma gostili ekipo Rokometnega kluba Grosuplje, zadnja tekma v letošnjem letu pa jih čaka v gosteh pri ekipi RK Sevnica.

Other Articles

Starejši dečki
Mladinska ekipa