Krka

Ekipa mladincev je v 13. krogu v 1. državni mladinski ligi odigrala še zadnjo tekmo rednega dela tekmovanja. Na zadnje gostovanje so se odpravili v prestolnico, njihov gostitelj je bila ekipa MRK Ljubljana. Krkaši so se v Novo mesto vrnili z zmago, tekma v dvorani Krim se je končala s  23:35 (11:17).

Že od uvodnih minut so Novomeščani nakazali, da jim nič drugega kot zmaga ne pride v poštev. V tem duhu so varovanci trenerja Sama Juga diktirali oster tempo igre in vse do konca polčasa ohranjali prednost štirih, petih zadetkov, na glavni odmor pa odšli s + 6 (11:17). Dvoma o zmagovalcu tako ni bilo več, saj so Krkaši gostiteljem povsem prekrižali načrte o morebitnem preobratu in prednost iz prvega dela s kolektivno igro le še stopnjevali in si na koncu povsem zasluženo na račun vpisali nov par točk. Končni rezultat tekme je bil 23:35 (11:17).

Alen Jereb: “V igro smo šli malo zmedeno in nepripravljeno, a smo nasprotnika prehiteli in držali prednost s hitrimi napadi ter odvzetimi žogami. S tako igro smo nadaljevali in se poboljšali v obrambi, kar pa nas je privedlo do dobrega rezultata”.

 

Statistika: Rauh, Avsec 3, Majstorovič 8, Nosan, Muhič L.3, Škrinjar, Kokalj 2, Klobčar, Emeršič 9, Tisovec 3, Vidmar 1, Goleš 4, Jereb 2.

Po končanem rednem delu tekmovanja bodo rokometaši Krke odigrali še povratno in hkrati zadnjo tekmo v letošnji sezoni, ko bodo gostovali pri ekipi RD Koper, kjer se bodo borili za končno 8. mesto na lestvici.