Krka

Starejši dečki polovično uspešni

Nedeljsko popoldne je bilo rezervirano za tekme starejših dečkov A in B, ki so v domači dvorani Marof gostili ekipo ŠD Mokerc KIG.

Uvodoma so tekmo 1.kroga v četrtfinalni skupini A odigrali SDB in se ob koncu po sicer izjemno napeti končnici veselili prvih točk. Odločilni zadetek za končno zmago Krke je v zadnjih sekundah tekme dosegel Gašper Kaplan. Srečanje se je končalo s 28:27 (18:13). Rokometaši Krke so po dobrem uvodu in vodstvu ob polčasu s petimi zadetki v drugem delu tekme popustili in dovolili gostom, da so se Novomeščanom priključili, a na koncu v napeti končnici le uspeli priti do željene zmage.

Statistika: Kastelec 1, Pust 10, Lukše, Butala 6, Cesar 1, Zajc 1, Progar, Kaplan 7, Kastelic 2, Bartolj.

Tekmo uvodnega kroga v četrtfinalni skupini A so odigrali tudi starejši dečki A, ki so prav tako gostili ekipo ŠD Mokerc KIG. Krkaši so prikazali nekoliko slabšo predstavo, kar je tekmec izkoristil in iz dvorane Marof odšel s sprepričljivo zmago. Tekma se je končala z rezultatom 24:35 (8:15) v korist gostov.

Novomeščani so tekmo začeli rezervirano in v krču, kar so gostje izkoristili in vodili skozi celotno srečanje. Napake Krkašev, ki se nikakor niso mogli sprostiti v igri so s pridom izkoriščali in prednost sedmih zadetkov, ki so si jih priigrali do polčasa, v drugem delu tekme le še oplemenitili in na koncu zasluženo zmagali. Obe tekmi je danes zaradi odsotnosti trenerja starejših dečkov Iztoka Adamčiča vodil trener kadetov Robert Cvikl.

Statistika: Drnovšek, Pust, Jan, Derganc 4, Golob 2, Janežič 1, Butala 2, Kaplan 3, Bartolj, Gabrič, Ščuka 9, Blažič 3.

Obe ekipi starejših dečkov bosta naslednji konec tedna odigrali tekme po turnirskem sistemu. Poleg Krke bodo nastopile še ekipe RD Koper, ŠD Mokerc KIG ter ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak.

Other Articles

Članska ekipa
Mladinska ekipa