Krka

Mladinci tudi v drugo boljši od Izole

 

V novomeški dvorani Marof je ekipa mladincev MRK KRKA v 12. krogu 1. mladinske lige gostila moštvo RD Istrabenz Plini Izola in vknjižila dolgo pričakovano zmago. Varovanci trenerja Sama Juga so goste premagali z rezultatom 31:26 ( 15:10).

 

Krkaši so Izolane uspeli premagati tudi na današnji prvi povratni tekmi in si z ugodnim rezultatom nekoliko dvignili moralo in prepotrebno samozavest, ki jo za nadaljevanje prvenstva še kako potrebujejo. Gostje so bili enakovreden nasprotnik Novomeščanov do 8. minute prvega dela, nato pa so krkaši tempo igre dvignili na višji nivo in se rezultatsko oddaljili, polčas pa zaključili s petimi goli prednosti ( 15:10). V nadaljevanju srečanja, ko so moči že nekoliko pojenjale, so Novomeščani popustili v obrambi, Izolani pa so se jim dobrih 15. minut pred koncem tekme približali na vsega tri zadetke zaostanka ( 26:23), a so se krkaši zbrali, odločneje zaigrali v obrambi in napadu ter zasluženo zmagali. Najbolj učinkovita sta bila pri Krki Matko z devetimi in Kukman s sedmimi zadetki, pri gostih pa je Mičovič vknjižil 6 zadetkov.

Za Krko so igrali: Pavlin, Kovačič, Kukman 7, Novak 3, Matko 9, Udovč 1, Šmuc, Klemenčič 3, Plut 1, Rašo 2, Windischer 3, Hvastija 1, Menger 1, Jaklič, Avsec, Jakše.

V naslednjem krogu bodo krkaši odigrali tekmo s Slovanom.

Other Articles

Mlajši dečki
Članska ekipaTurnir