Krka

Mladinci uspešno zaključili koledarsko leto 2018

Za rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka je bilo leto, ki počasi jemlje slovo v znamenju vzponov, pa tudi padcev. Predvsem v mlajših selekcijah kluba so z delom in dosežki v prvem trimesečju sezone 2018/19 lahko upravičeno ponosni, kar potrjujejo tudi rezultati, doseženi v državnem prvenstvu.

Tokrat bomo uvodoma obelodanili delo mladinske ekipe, ki več kot uspešno zastopa barve kluba v 1. mladinski rokometni ligi zgolj z doma vzgojenimi igralci, med njimi nekateri tudi že uspešno nastopajo v članski konkurenci  ( Klemenčič, Kukman, Matko, Batagelj in Windischer). Poudariti velja, da je ekipa pod vodstvom trenerja Sama Juga v sezono vstopila v okrnjeni zasedbi, saj zaradi poškodb nista nastopila vratar Uroš Pavlin in levi zunanji Jaka Plut. Zaradi tega so bili v klubu primorani vrzel na mestu vratarja zapolniti z igralcema iz kadetskih vrst (Vili Nosan in Žan Rauh).

Mladinska ekipa je iztekajoče rokometno leto sklenila na visokem 3. mestu, za vodilnima Celjem in Izolo pa Krkaši zaostajajo za točko. Izpostaviti velja, da so po odigranih desetih tekmah osvojili osem zmag in dva poraza, najbolj odmevna pa je bila bržkone zmaga v zadnjem,10. kolu, ko so v Rdeči dvorani v Velenju na kolena spravili aktualne podprvake, ekipo Gorenja.

» Mislim, da so fantje v dosedanjem delu tekmovanja pokazali pravi timski duh, kar je glavno vodilo do uspeha. Veseli me, da so tudi obiskovalci na naših mladinskih tekmah lahko občutili tisto pravo borbenost, ki krasi to ekipo. Upam in si želim, da tudi v nadaljevanju sezone fantje ohranijo zavzetost za delo na treningih in uspešno zastopajo barve kluba, saj nas v spomladanskem delu čaka še veliko zahtevnih in težkih tekem. Moja želja za leto 2019 je, da se ekipi čimprej priključita Jaka in Uroš, vsem igralcem, vodstvu kluba in podpornikom pa želim zmagovito prihajajoče leto«, o smelih načrtih pred nadaljevanjem sezone pravi mladinski trener Samo Jug.

Omenimo še najboljše tri strelce MRK KRKA po desetih odigranih tekmah v 1. mladinski ligi:

  • Tilen Kukman ( 55 zadetkov)
  • Kristjan Windischer ( 47 zadetkov)
  • Luka Klemenčič ( 36 zadetkov)

Mladinska ekipa bo prvo tekmo v novem letu odigrala doma, tekma bo nedvomno v domačo dvorano Marof privabila veliko ljubitelj rokometa, saj bodo Novomeščani gostili aktualne državne prvake, ekipo RK Celje Pivovarna Laško. Derbi 11. kroga bo predvidoma odigran 13. januarja 2019.

Other Articles

Članska ekipa
Kadetska ekipa