Krka

Kadeti po skupinskem delu edini brez poraza

 

V mlajših selekcija MRK KRKA se že nekaj let zapored aktivno in sistematično posvečajo vzgoji in razvoju mladih, talentiranih športnikov, rezultati dela pa se odražajo tudi po številu najprestižnejših nagrad krovne rokometne organizacije, ki tovrstna priznanja vsako leto podeljuje ob koncu sezone.

Ena takih generacij je nedvomno tudi ekipa kadetov ( letnik 2002 in2003), ki se ob koncu iztekajočega se leta lahko pohvali z superiornim prvim delom tekmovanja, saj so sezono začeli z nastopi v predtekmovalni skupini CENTER II in brez poraza zaključili omenjeni del državnega prvenstva na 1. mestu v skupini.

Njihov trener Robert Cvikl je upravičeno ponosen na prvo trimesečje tekmovalnega dela sezone, kjer so kadeti odigrali deset tekem in kot že omenjeno, desetkrat zmagali.  »Prvi del sezone smo rezultatsko opravili z odliko. Čeprav na kar nekaj tekmah pristop ni bil pravi, se nam je izšlo.  Morem pa reči, da me veseli, da smo najtežje tekme igrali najbolj odgovorno, kolektivno in s srcem za barve kluba in z veseljem pričakujem drugi del sezone«, o dosedanjem delu pravi trener Cvikl, sicer pa tudi vodja mladinskega pogona in rokometne šole.

Omenimo še najboljše tri strelce v kadetski ekipi po skupinskem delu:

  • Vid Rajh ( 65 zadetkov)
  • Urh Emeršič ( 50 zadetkov)
  • Marcel Luzar ( 38 zadetkov)

V nadaljevanju tekmovanja, ki bo potekalo po nekoliko drugačnem sistemu, kot smo ga bili vajeni doslej, bo ekipa kadetov nastopila v četrtfinalu državnega prvenstva, s tekmami pa bodo začeli sredi januarja prihodnje leto.

Other Articles

Mladinska ekipa
Mlajši dečki