Krka

 

Potem ko je mladinska ekipa MRK KRKA v prejšnjem krogu pred domačimi gledalci premagala ekipo RD Herz Šmartno, so se tokrat odpravili na težko gostovanje v Maribor in s 27:28 ( 16:12) premagali gostitelje RK Branik Maribor.

Trener Samo Jug je po današnji tekmi lahko le čestital svojim varovancem, ki so do polnega izkupička točk prišli v sami končnici tekme, potem ko so sredi drugega polčasa že zaostajali za šest zadetkov. Sicer pa so tekmo bolje odprli domačini, Krkaši so sredi prvega dela doživeli nekaj črnih minut, kar so Mariborčani izkoristili in na polčas odnesli štiri gole prednosti ( 16:12).

Vijoličasti so tudi v nadaljevanju imeli tekmo v svojih rokah, v 34. minuti so že vodili za 6 zadetkov ( 20:14). Po nekaj spornih sodniških odločitvah in izključitvah na strani Krke, je trener Jug spremenil obrambno formacijo, posledično pa s tem zmedel gostitelje. Novomeščani so zaostanek hitro prepolovili in tri minute pred koncem tekme po zadetku Kristjana Windischarja prvič povedli s 27:28, s tem rezultatom pa so Krkaši tudi zaključili srečanje. Čeprav je bil 15 sekund pred koncem tekme diskvalificiran Klemen Matko, Mariborčani pa so imeli še možnost, da iz najstrožje kazni vsaj izenačijo rezultat, so na srečo Krkašev zgrešili in zmaga je odšla v dolenjsko prestolnico.

Omeniti pa velja še odlično opravljeno delo vratarjev Nosana in Rauha, ki je v končnici tekme obranil nekaj ključnih obramb ter poškodbo Marka Majstoroviča, ki si je v 5. minuti tekme poškodoval koleno in je trenutno na pregledu v UKC Maribor.

Mladinci imajo po današnji tekmi na računu 10 točk ( 5 zmag in 2 poraza), danes teden pa v dvorano Marof prihaja ekipa RD Koper.

Statistika: Rauh, Kukman 5, Avsec 2, Majstorovič, Novak 1, Jakše, Bačar 3, Matko 5, Nosan, Jaklič, Klemenčič, Batagelj, Srebrnjak 1, Windischer 9, Klobučar, Menger 2.