Krka

Sedem tekem, sedem zmag

Ekipa novomeških kadetov je včeraj pozno popoldne gostovala v Ribnici in v 7. krogu skupine CENTER II vknjižila novo zmago. Gostitelje, ekipo RD Riko Ribnica so Krkaši premagali s 33:27 ( 13:11).

Novomeščani so na gostovanje odšli v vlogi favorita, saj do včerajšnje tekme še niso občutili grenkobe poraza. Kljub slabšemu prvemu polčasu, ko sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, so tik pred iztekom prvega dela srečanja le uspeli pobegniti na dva zadetka prednosti (13:11) in tempo igre diktirali tudi v nadaljevanju, ko so prednost podvojili, domačinom pa z agresivno igro v obrambi preprečili morebiten strelski nalet. Varovanci trenerja Robija Cvikla so se do konca tekme držali dogovora, v igri niso popustili, delovali so zbrano in kompaktno, ter se na koncu veselili novega para točk. Zmaga je Krkine kadete le še utrdila na prvem mestu v skupini- po sedmih odigranih tekmah imajo na računu vseh 14 točk.

Statistika: Rauh, Rajh 12, Filipovič 2, Berk 1, Nosan, Muhič R. 1, Rogelj, Muhič Ma., Knap, Kokalj 1, Emeršič 5, Luštek 2, Luzar 4, Vidmar 4, Tisovec 1.

Kadeti bodo naslednjo tekmo odigrali doma, v Novo mesto pa prihaja zadnjeuvrščena ekipa RK Grosuplje.

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipa