Krka

Mladinci z zmago nad Trimom jesenski del sklenili na 7. mestu

Mladinska ekipa je v dvorani Stopiče drevi odigrala prvo povratno tekmo v 1. mladinski državni ligi. Njihov nasprotnik v 12. krogu je bila trebanjska ekipa RK Trimo. Novomeščani so pred številnimi gledalci koledarsko leto sklenili na najlepši možni način- z zmago. Potem ko so uvodno tekmo prvenstva v gosteh remizirali, so tokrat pod vodstvom trenerja Sama Juga slavili s 35:29 (20:16).

Prva polovica prvega dela derbija je minila v izenačenem tempu, Krkaši pa so do prve prednosti prišli v 15. minuti in gostom do polčasa povzročali nemalo težav, na odmor pa odšli s štirimi zadetki prednosti (20:16). Novomeščani so vodstvo ohranjali tudi v drugem delu igre, najvišjo prednost pa so si priigrali v sami končnici. Tekmo so brez večjih težav pripeljali h koncu in se veselili pomembne zmage pred nadaljevanjem prvenstva, ki se začne v februarju. Kot je po tekmi povedal trener Samo Jug, bodo fantje premor izkoristili za nadgradnjo igre v obrambi, saj ima ekipa v tem segmentu igre še ogromno rezerv.

Jernej Avsec, MRK KRKA: » Kljub rahlemu padcu v drugem delu tekme smo pokazali, da smo bili danes boljša ekipa, pokazali kakovost in tekmo gladko pripeljali do konca. V drugem delu še vedno upamo na top tri, ampak vemo, da se bomo morali za tak uspeh pošteno potruditi. Naredili bomo vse, da nam uspe priti do dobre rezultata, saj si to tudi zaslužimo, tekem pa je še veliko«.

 

Kristjan Windischer, kapetan MRK KRKA: » Najprej bi ekipi čestital za zmago in borbo. Če že prvi del prvenstva nismo začeli najbolje, pa smo drugi del kronali z zmago. V nadaljevanju bomo po svojih najboljših močeh skušali popraviti igro v obrambi, saj je za nami preveč porazov. Mislim, da smo se po teh neuspehih pobrali, z današnjo in nadaljnjimi zmagami si bomo zagotovo povrnili samozavest, ki jo moramo imeti, saj znamo igrati rokomet. Konec leta smo si polepšali z zmago in želim si takih tekem tudi v bodoče«.

Stastika: Rauh, Nosan, Avsec 5, Majstorovič 1 , Luzar 3, Hvastija 7, Srebrnjak, Klemenčič 9, Plut, Klobčar, Kukman 4, Windischer 3, Menger 3, Jakše, Filipovič.

Mladinska ekipa je prvi del prvenstva sklenila na 7. mestu, s tekmo manj pa imajo na računu 10 točk.

Other Articles

Turnir
Članska ekipa