Krka

Zarabec optimističen pred nadaljevanjem sezone

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je jesenski del prvenstva v ligi NLB končala na 8. mestu prvenstvene lestvice, iz rokometnih igrišč pa bo odsotna do sedmega februarja prihodnje leto. Prvi mož ekipe Roman Zarabec je rokometašem privoščil dobrih štirinajst dni  oddiha, ekipa se bo znova zbrala po novoletnih praznikih, takrat pa jo čakajo intenzivne priprave na drugi del sezone. Potem ko je Zarabec poleti prevzel člansko izbrano vrsto, so se po štirih mesecih trdega dela že pokazali rezultati, s katerimi je zadovoljen.

»Najpomembnejše je to, da je Krka v zlati sredini na razpredelnici. Vodstvo kluba je dalo možnost razvoja in napredka generaciji domačih in zelo perspektivnih igralcev, ki so trenutno v spoznavanju prve lige in je njihova uspešnost nestabilna. Vemo pa, da je prehod iz mladinske v člansko generacijo zelo težak. Ekipa je nadgrajena z nekaj izkušenimi nosilci igre in tvorimo eno zelo zdravo in pozitivno sredino. Imamo težave z desno zunanjo pozicijo, ki jo krpamo z novimi postavitvami znotraj ekipe. Veselim se drugega pripravljalnega obdobja, kjer se bomo takoj posvetili izboljšanju fizične vzdržljivosti in še posebno pravilni taktični igri, se pravi izpeljavi in disciplini igre, da bo čim manj tehničnih napak. Želim si, da se bomo čim bolje pripravili, s tem imam v mislih tudi izrazit osebni napredek posameznikov. Le tako bomo postopoma izboljšali rezultate. Vse to pa lahko dosežemo le, če bo zdravstveno stanje na optimumu«, stanje jesenskega dela prvenstva povzema trener Zarabec.

Sicer pa bo članska ekipa v času reprezentančnega premora odigrala pet prijateljskih tekem, do začetka drugega dela prvenstva pa bodo Krkaši opravili še tridnevne priprave v Poreču.

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipaReprezentanca