Krka

Mladinci zabeležili prvo zmago v letošnjem letu

Mladinska ekipa je popoldne v domači dvorani Marof odigrala prvo tekmo v letošnjem letu. V 15.krogu 1. državne mladinske lige je gostila ekipo RK Sviš. Gostje so iz Novega mesta odšli brez izplena, so se pa zato Novomeščani razveselili nove zmage. Tekam se je končala z rezultatom 33:27 (19:14).

 

 

 

 

 

 

 

Varovanci trenerja Sama Juga so prišli do načrtovanih dveh točk. Na goste iz Ivančne Gorice so se dobro pripravili, kar so prikazali tudi na igrišču, saj so vodili od prve do zadnje minute. Z dobro igro v obrambi in kolektivno v napadu so ob polčasu vodili za pet zadetkov, s podobno predstavo pa nadaljevali tudi v drugem polčasu. Čeprav so Novomeščani v končnici naredili nekaj napak, pa njihovo vodstvo nikoli ni bilo ogroženo. Tekmo so varno pripeljali h koncu, priložnost za igro pa so dobili vsi fantje, ki so bili danes v postavi.

 

 

 

 

 

 

 

»Današnja tekma je bila uspešna, čeprav smo naredili nekaj napak v obrambi in napadu, dobro pa so se odrezali tudi vratarji. Konec koncev je pred nami še pol sezone in potrudili se bomo, da te malenkosti v igri popravimo in izboljšam«, je po tekmi povedal vratar Matic Muhič.

Statistika: Pirh, Rauh, Muhič Mar., Muhič L. 6, Muhič Mat., Rataj 2, Škrinjar 3, Zajc 6, Strmole, Emeršič 9, Vidmar, Tisovec 4, Jereb 3.

Naslednja tekma bo odigrana danes teden v Dobovi.

Other Articles

Kadetska ekipa
Ločani premočni za Krko
Članska ekipa