Krka

Mladinci zanesljivo premagali Korošce

Po štirinajstih dneh premora so danes mladinci pred domačo publiko odigrali tekmo 5. kroga v 1. državni mladinski ligi. Novomeščani so v dvorani Marof gostili ekipo RK Slovenj Gradec 2011.

Izbranci trenerja Sama Juga so vknjižili drugo zaporedno zmago, tokrat so z rezultatom 34:25 (17:14) na kolena položili Korošce, ki tudi po petih kolih ostajajo brez točk. Krkaši so tekmo začeli odlično in  vse do 23. minute prvega polčasa bili za razred boljši nasprotnik (14:6), v zadnjih sedmih minutah prvega dela pa so spustili tempo igre in gostom dovolili, da so do polčasa prednost prepolovili. V nadaljevanju tekme so favorizirani Krkaši kljub občasnim nihanjem v igri uspeli Korošce držati na varni razdalji desetih zadetkov, na koncu pa suvereno slavili z rezultatom 34:25.

» Kljub zmagi z našo igro nismo bili zadovoljni. V obrambi smo vse prevečkrat puščali preveč praznega prostora, med sabo nismo dovolj komunicirali, a mislim, da imamo še veliko rezerv, ki jih bomo na treningih popravili in našo formo še stopnjevali«, je po tekmi misli strnil krožni napadalec Jaka Berk, ki je vknjižil štiri zadetke.

Statistika: Rauh, Avsec 6, Majstorović 5, Berk 4, Luzar 4, Nosan, Klobčar 5, Kokalj, Emeršič 4, Tisovec, Vidmar 1, Goleš 2, Filipović 3.

Mladici se v naslednjem krogu podajajo v prestolnico, kjer bo njihov gostitelj ekipa MRK Ljubljana.

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipa