Krka

Mladinska ekipa nastope v sezoni 2022-23 končala na četrtem mestu

Sinoči se je za mladinsko ekipo Krke končala uspešna sezona. Novomeščani, ki so zadnjo tekmo odigrali v gosteh v Velenju, so v zadnji sekundi tekmo nesrečno izgubili (34:33), a poraz za krkaše ni bil usoden, saj so že dva kroga pred zaključkom državnega prvenstva v 1. mladinski ligi potrdili končno 4. mesto v državi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vratarji: Žan Rauh, Martin Muhič, Matic Muhič

»Sezono smo po mojem mnenju odigrali solidno. V tako močni konkurenci ekip je končno četrto mesto vrhunski rezultat, se nam je pa za las izmuznila medalja. Ne smemo pozabit, da smo imeli skozi leto ogromno poškodb, na tekmah, pa tudi na treningih nikoli nismo bili v popolni postavi. Na vse soigralce sem ponosen, še posebej iz vrst kadetov, ki so tudi dodali velik prispevek k rezultatu!«, o uspehu pravi vratar Žan Rauh, ki je poleg Urha Emeršiča, Jake Berka in Matica Muhiča z včerajšnjo tekmo sklenil nastope v mladinski konkurenci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani so po 22 tekmah v 1. državni mladinski ligi dosegli 14 zmag, remi in sedem porazov, rezultat pa po lanskem osmem mestu več kot uspešno izboljšali. » Na fante sem izredno ponosen, saj so pokazali pravi karakter, veliko mero borbenosti pa tudi napredek. Glede na to, da na nobeni tekmi zaradi poškodb nisem imel vseh igralcev, pa bi še posebej pohvalil fante iz vrst kadetov, ki so veliko pripomogli h končnemu uspehu. Mislim, da so s tem še pridobili na kakovosti in znanju in bili res dodana vrednost. Ta rezultat je skupek predanosti, vztrajnosti, poguma in nenazadnje velike mere odrekanja. Le s tem lahko kot ekipa rastejo in tudi v bodoče nizajo vrhunske športne rezultate. Želim si, da na tej poti vztrajajo,” je ob zaključku sezone povedal trener mladinske ekipe Samo Jug.

Rokometaši Krke so, kot že omenjeno zasedli četrto mesto, prva tri mesta pa so pripadla ekipam iz Škofljice, Velenja in Celja.

 

Other Articles