Krka

Krkaši v Ribnici s potrditvijo četrtega mesta prejeli vstopnico za evropski pokal

Rokometaši Krke so drevi odigrali predzadnjo tekmo v ligi NLB. Novomeščani so na najpomembnejšem derbiju sezone s 29: 31 (11:12)  premagali gostitelje RD Riko Ribnica in si s skupnim 4. mestom v državnem prvenstvu že zagotovili nastope v EHF pokalu. Pred zadnjim krogom imajo varovanci trenerja Mirka Skoka štiri točke več od osmoljencev današnjega dolenjskega obračuna.Prva polovica tekme je minila v enakovredni predstavi, druga pa v absolutni prevladi Novomeščanov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z granitno obrambo in učinkovitim napadom so v 42. minuti po golu Jerneja Avsca povedli z 22:15. Krkaši tudi v nadaljevanju niso popustili, Ribničane so vseskozi imeli v svoji oblasti in dosegli 17. zmago v tej sezoni ter dokončno osvojili četrto mesto za Celjani, Velenjčani in Trebanjci. Njihov dosežek je še toliko pomembnejši, ker jim je to uspelo v prvi sezoni po vrnitvi v prvoligaško druščino. V novomeški ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit prvi strelec lige NLB Uroš Knavs, ki je dosegel ducat golov, izkazal pa se je tudi vratar Jure Blaževič s 16 obrambami. V ribniški je Leon Ljevar dosegel osem, Brin Cirman pa šest zadetkov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zasedba iz Ribnice bo v zadnjem krogu gostovala v Ormožu, novomeška pa bodo sijajno sezono sklenili pred domačim občinstvom, ko bodo gostili mariborski Branik.

Izjave po tekmi:

Mark Klarič, vratar RD Riko Ribnica: “Po presenetljivi zmagi v Slovenj Gradcu smo gostili Krko, kjer smo imeli možnost, da osvojimo četrto mesto. Zmagati bi morali z več kot šestimi goli razlike. Žal nam je na koncu ušla tudi zmaga. Vemo, da smo zelo zdesetkani. Borili smo se po naših najboljših močeh, vendar ni šlo. V zadnjem krogu gremo še v Ormož, da dostojanstveno zaključimo sezono.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uroš Knavs, rokometaš Krke: “Vedeli smo, da bo težka tekma. Tudi Ribnica je še imela možnost osvojiti četrto mesto. Mi smo šli na zmago, odigrali smo dobro tekmo, nekatere stvari so se nam poklopile. Zmagali smo in četrto mesto je naše. Smo zelo zadovoljni in gremo naprej.”

Statistika:

RD RIKO RIBNICA: Jelenovič (2 obrambi), Klarič (8 obramb), Levstek 3, Pogorelec, Bogdanović 1, Mihelič, Gorenc, Žagar 4, Ljevar 8 (1), Grum 4, Cimerman 6, Zakrajšek, Nosan 3, Hrastnik,
MRK KRKA: Rauh (1 obramba), Brajer, Blaževič (16 obramb), Bradeško, Avsec 3, Grojzdek 2, Škrinjar, Knavs 12 (1), Vukić 7 (4), Stanojević 3, Rašo 1, Nosan 2, Kukman 1, Matko, Windischer,

Sedemmetrovke: RD RIKO RIBNICA 2 (1), MRK KRKA 7 (5)
Izključitve: RD RIKO RIBNICA 8 minut, MRK KRKA 0 minut
Rdeči kartoni: RD RIKO RIBNICA 1

 

Other Articles

Starejši dečki
Mladinska ekipa