Krka

Mladinska ekipa sezono začela z remijem

 

V dvorani Marof so mladinci MRK KRKA odigrali prvo tekmo v letošnji sezoni, kjer so gostili ekipo RK Sviš iz Ivančne Gorice. Tekmeca sta se po izredno napeti končnici točki razdelila, rezultat tekme je bil 21:21 (9:8).

Krkaši so tekmo odprli suvereno in povedli s 3:0, gostje pa so prvi zadetek dosegli šele v 9. minuti srečanja. Novomeščani so do polčasa sicer naredili nekaj napak, a na odmor odšli z zadetkom prednosti (9:8). Tudi v drugem delu so varovanci trenerja Sama Juga v tekmo vstopili zbrano in s čvrsto obrambo prednost iz prvega dela v 40. minuti še oplemenitili (15:11). Izključitvitve na strani Novomeščanov so v nadaljevanju izkoristili Ivančani, ki so v 51. minuti izniči prednost Novomeščanov, tekma pa se je od tu naprej šele dobro razživela. Gledalci so lahko spremljali napeto končnico, kjer pa zmagovalec ni bil znan do izteka igralnega časa. Zadnji napad krkaši niso izkoristili v svoj prid, rezultat je bil po 60.minutah poravnan na 21:21.

Samo Jug, trener Krke: »Fantje so si danes nedvomno zaslužili obe točki, saj so odigrali dobro tekmo, sploh v obrambi, v vratih pa je tokrat svojo dnevno formo odlično izkoristil vratar Vili Nosan. Zame edini moteči faktor na tekmi je bil ta, da smo zgrešili kar nekaj stoodstotnih strelov. Če bo obramba na nivoju, na kakršnem je bila danes, se lahko nadejamo uspešne sezone. Poudaril bi, da smo v prvi mladinski ligi med najmlajšimi, zato bo treba še toliko bolj garati za vsako zmago«.

Statistika: Rauh, Avsec 3, Majstorovič , Berk 3, Luzar 3, Nosan, Rajh 7, Kokalj 3, Emeršič, Tisovec, Vidmar 1, Goleš, Filipovič 1.

Krkaši bodo v naslednjem krogu 1. mladinske lige gostovali pri ekipi RK Celje Pivovarna Laško.

Other Articles

Članska ekipa
Krkaše pokopale lastne napake
Članska ekipa