Krka

Mlajši dečki A in B na gostovanju polovično uspešni

Najmlajši ekipi MRK KRKA, MDA in MDB so včeraj gostovali v Ribnici in se v Novo mesto vrnili s polovičnim izkupičkom. Mlajši dečki A so v derbiju kroga proti domači ekipi Rika tesno izgubili,  ekipa mlajših dečkov  B pa je srečanje v Ribnici dobila.

MDA so doživeli svoj prvi poraz v letošnji sezoni, potem ko so tesno, s 18:16 ( 8:6) morali priznati premoč domačinov, ki so imeli v končnici tekme nekoliko več športne sreče. Ribničani so bili tokrat boljši nasprotnik od Krke, vodili so skozi celotno tekmo in Novomeščanom, ki kljub porazu še vedno ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, niso dovolili presenečenja. Varovanci trenerja Davida Lipoglavška so morali športno priznati premoč gostiteljem, ki so slavili šesto zmago v sezoni in za Krko tako zaostajajo za dve točki.

Statistika:  Drnovšek, Pust, Smolič 1, Derganc 1, Golob 1, Janežič, Butala 1, Zorman 2, Zajc, Kaplan 1, Bartolj, Nemanič, Ščuka 7, Blažič 2.

 

Več sreče in znanja pa so v gosteh prikazali mlajši dečki B, ki so drugo uvrščene Ribničane premagali za dva zadetka. Rezultat tekme je bil 19:21 ( 11:11).

Gledalci v ribniškem Športnem centru so lahko uživali v izredno napetem dvoboju dveh enakovrednih ekip. Prvi del srečanja je minil v izenačenem duhu, saj si nobena ekipa ni priborila prednosti, ob polčasu je bil izzid poravnan na 11:11. V drugem polčasu pa so več zbranosti in znanja prikazali Novomeščani, ki so si v končnici priigrali tri zadetke prednosti in vodstvo ohranili vse do izteka igralnega časa. Končni rezultat tekme je bil v korist Krke 19:21.

Statistika: Kastelec 2, Pust 5, Palka 2, Lukše, Butala 6, Zajc 2, Kaplan 4, Kastelic, Bartolj, Rangus, Kovač.

Naslednjo tekmo bosta ekipi MDA in MDB, ki ostajata vodilni na prvenstveni lestvici odigrali sredi januarja prihodnje leto, ko v dvorano Marof prihaja ekipa RK Grosuplje.

Other Articles

Starejši dečki