Krka

Mlajši dečki A in B prek Sviš-a še naprej ohranjajo vodilno mesto v skupini

 

Ekipa mlajših dečkov B je v predzadnjem, 13. krogu v skupini CENTER II gostovala v Ivančni Gorici in po odlični predstavi vknjižila deveto zmago v sezoni 2018/19. Tekma se je končala z desetimi zadetki prednosti v korist MRK KRKA, bilo je 17:27.

Trener David Lipoglavšek je imel v Ivančni Gorici tokrat izredno razpoložene igralce, ki i za današnjo tekmo zaslužijo visoko oceno. Gledalci v dvorani OŠ Stična so lahko uživali v izjemno dinamični tekmi  med Sviš-em in Krko, kjer so Novomeščani že v prvem delu odločili zmagovalca. Domačini so se sicer v nadaljevanju skušali rezultatsko približati Krkašem in zaostanek vsaj prepoloviti, a za razpoložene Novomeščane niso našli rešitve. Mladi Krkaši so do izteka srečanja kljub visoki prednosti igro le še stopnjevali in na koncu povsem zasluženo slavili s 17:27.

STATISTIKA: Kastelec 2, Pust 5, Palka 4, Lukše, Butala 5, Cesar 2, Zajc 3, Progar, Kaplan 5, Kastelic, Bartolj, Rangus, Kovač G., Kovač E.

Varovanci trenerja Davida Lipoglavška, ekipa MDB, bodo v zadnjem krogu v skupini CENTER II doma gostili ekipo RK Črnomelj. Trenutno so še vedno vodilna ekipa v omenjeni skupini, ki še ne pozna poraza.

Predzadnjo tekmo v skupini CENTER II so danes odigrali tudi mlajši dečki A, ki so prav tako kot MDB gostovali pri ekipi RK Sviš in si na račun vpisali izredno pomembni točki. Tekma se je končala s 16:29 ( 9:16).

Rokometaši Krke so tekmo začeli odlično in v hitrem tempu srečanje tudi nadaljevali. Že v v 8. minuti prvega dela so vodili s šestimi zadetki prednosti ( 1:7), do izteka prvega polčasa pa so prednost pred gostitelji le še stopnjevali in na odmor odšli z občutnejšo prednostjo sedmih zadetkov. Domačini tudi v nadaljevanju niso uspeli zajeziti naleta Novomeščanov, ki so z odlično igro v obrambi in organiziranimi napadi pridno polnili mrežo domačinov in bili v vseh segmentih rokometne igre boljši nasprotnik, ter si na koncu prislužili aplavz navijačev, ki se jih je tudi tokrat v Ivančni Gorici zbralo lepo število. Končni rezultat tekme je bil 16:29.

Statistika: Drnovšek, Pust 1, Smolič 6, Derganc 4, Golob 6, Butala 2, Zorman 4, Zajc 1, Kaplan, Bartolj, Ščuka 3, Blažič 2.

Mlajši dečki A, ki imajo na trenutnem prvem mestu dve točki prednosti pred drugo uvrščeno ekipo Trima iz Trebnjega, bodo naslednji konec doma tedna sklenili tekmovanje v skupini CENTER II, ko bodo odigrali le še tekmo z RK Črnomelj.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki