Krka

Starejši dečki A suvereno premagali Loko

Ekipa SDA je dopoldne z odliko odpravila ekipo RD Urbanscape Loka, ki v četrtfinalni skupini A ostaja še brez točk. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so se iz Škofje Loke vrnili z novim parom točk, tekma se je v dvorani Poden končala s 25:34 (10:12).

Novomeščani so v Škofjo Loko odšli zelo motivirani, kar se je odražalo tudi na parketu. Čeprav so Ločani dobro odprli tekmo, pa so Novomeščani že uvodoma postavili zelo oster ritem igre in v 13. minuti prvega dela že uspeli priti do štirih zadetkov prednosti (3:7). Gostitelji so sicer po nekaj napakah Krke uspeli zaostanek prepoloviti in se do odmora približati na zgolj dva zadetka zaostanka (10:12).

Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so v nadaljevanju srečanja stvari vzeli v svoje roke in zaigrali precej bolje, v ospredje je znova prišla kolektivna igra z odlično obrambo in atraktivnim zaključevanjem napada, kar se je odražalo tudi na rezultatu. Novomeščani so do konca tekme prednost le še povečevali in zanesljivo osvojili drugo zaporedno zmago v četrtfinalni skupini A.

Statistika: Nahtigal, Rajh, Rataj 2, Nemanič, Zajc 8, Strmole 4, Pirh 1, Muhič L. 14, Lešnjak, Jereb, Udovč 5, Vidmar Konda.

V naslednjem krogu bo ekipa SDA gostovala na Kodeljevem pri ekipi RD LL Grosist Slovan.

Other Articles

Mlajši dečki
Kadetska ekipa