Krka

Mlajši dečki A in B suvereno do novih točk

Ekipa mlajših dečkov A je včeraj v 4. krogu polfinalne skupine D v dvorani Marof gostila vrstnike iz RK Slovenj Gradec 2011 in vknjižila četrto zaporedno zmago. Varovanci trenerja Davida Lipoglavška so tekmo dobili z rezultatom 25:19 ( 8:11).

Novomeščani so tekmo začeli odločno in prikazali dobro rokometno predstavo, saj so skozi celotno srečanje držali prednost pred gosti iz Koroške, ter na koncu zasluženo osvojili obe točki. Prvi polčas je še minil v bolj ali manj izenačeni tekmi, v nadaljevanju pa so krkaši prikazali več znanja in borbenosti, ki se jim je na koncu tudi obrestovala. Trener Lipoglavšek je imel na voljo dvanajst igralcev, od teh se je v statistiko vpisalo šest, najbolj strelsko razpoložen pa je bil z devetimi zadetki Maks Reba.

Za Krko so igrali: Rauh 1, Krašovec, Sašek 2, Škufca 6, Movern, Đikić, Muhič, Reba 9, Gros 4, Udovč, Pirh 3, Blažič.

Ekipa MDA se je z osmimi točkami po 4. kolu še bolj utrdila v vodstvu, naslednjo tekmo bodo prav tako odigrali doma, gostili bodo zadnje uvrščeno ekipo Jeruzalem iz Ormoža, ki v tem delu tekmovanja še nima točk.

Po zmagi MDA so odlično predstavo prikazali tudi mlajši dečki B, ki so gostili neugodno ekipo ŠD Mokerc Ig. Novomeščani so tekmo dobili, končni izid je bil 16:13 ( 9:7).

Gledalci so lahko videli zelo zanimiv derbi kroga. Krkaši so že v uvodnih minutah nakazali, da se bodo borili za zmago, kar jim je na koncu tudi uspelo. Gostje so tekmo začeli bolj zadržano, kar so s pridom izkoristili mladi rokometaši Krke in do polčasa ohranili prednost dveh zadetkov. V drugem delu niso popuščali in tempo še stopnjevali ter vodstvo iz prvega dela zavoljo odlične igre v obrambi še podvojili (14:10). V končnici so naredili nekaj napak, kar so gostje izkoristili, a so v končnici rokometaši Krke ohranili dovolj zbranosti, da so tekmo srečno pripeljali h koncu. Ižanci so doživeli prvi poraz v skupini in imajo pred Krko, ki je na 2. mestu, le točko prednosti.

Za Krko so igrali: Drnovšek, Kastelec, Pust 5, Palka 2, Smolič 1, Derganc 4, Golob 2, Janežič, Štangelj, Butala 1, Zajc, Kaplan, Nemanič, Ščuka 1, Blažič.

V naslednjem, 5. krogu bo ekipa MDB doma gostila trebanjski Trimo.

Other Articles

Članska ekipa
Kadetska ekipa
Kadeti iz Brežic brez plena