Krka

Krkašem se je borbenost in dobra ekipna energija obrestovala

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 5. krogu končnice v ligi za prvaka gostili moštvo RD Urbanscape Loka in v ligi za prvaka tako osvojili že drugo zmago. Novomeščani so tekmo dobili z rezultatom 36:35 (16:14).

Krkaši si za prikazano v domači dvorani Marof zaslužijo najvišjo oceno, saj so bili že pred tekmo odločeni in motivirani v zmago, kar jim je na koncu tudi uspelo. V prvem polčasu so si po zaslugi izredno razpoloženega vratarja Tomiča priigrali tri zadetke prednosti (14:11), a so gostje iz Škofje Loke do polčasa uspeli rezultat malenkost znižati, varovanci trenerja Mirka Skoka na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (16:14). Dobra energija in kolektivni duh je krkašem dajal veter v krila tudi v nadaljevanju. V izjemno razburljivem dvoboju so odločale malenkosti, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bilo več modrosti na strani dolenjskih rokometašev. V 58. minuti so si po golu Davida Didovića priigrali tri gole prednosti (35:32), a so se jim Škofjeločani po dveh zaporednih golih Andreja Dolenca približali na zadetek zaostanka (35:34). V izenačeni končnici je gol odločitve znova dosegel Didović, Gorenjcem pa je za popoln preobrat zmanjkalo časa. Pri Krki se je od skupno šestnajstih igralcev med strelce vpisalo šest rokometašev, med njimi pa je bil z 12 zadetki najuspešnejši Jernej Papež.

Izjave po tekmi:

Jernej Papež, MRK KRKA: » Loka je bila vedno neugoden nasprotnik. Mislim, da jih že več kot dve leti nismo premagali in danes je bila motivacija na višku. Sem pa zelo vesel, da smo zmagali«

Robert Beguš, trener Loke :« Lahko rečem, da je bila to divja tekma z veliko zadetki, mi pa v obrambi nismo bili na nivoju. V prvem polčasu je vratar Krke z desetimi obrambami blestel, takrat so domačini tudi naredili razliko, ki pa so jo spretno zadržali, čeprav smo se jim mi ob samem zaključku priključili, a nam je zmanjkalo časa za neodločen rezultat. Čestitam Krki za današnjo zmago«.

Statistika:

MRK KRKA: Rašo L. 7, Didovič 3, Okleščen 7, Pršina, Tomić, Klemenčič, Irman, Jakše 5, Udovč, Rašo D., Papež 12, Kovačič, Kukman, Matko, Ban 2, Klobčar.

RD Loka: Božnar, , Juričan, A. Vrbinc, M. Vrbinc 2, Rakovec, Gartner 2, Dolenc 3, Kavčič 9, Jamnik 5 (2), M. Jesenko, U. Pipp, Bradeško 3, Bergant 1, A. Jesenko 5 (5), Plestenjak, Marinovič.
Sedemmetrovke: Krka 3 (3), Urbanscape Loka 7 (7).
zključitve: Krka 4, Urbanscape Loka 8 minut.

Rokometaše Krke, ki so se danes pred domačim občinstvom znova dokazali z odlično igro, že ta konec tedna v Ljutomeru čaka še tekmovanje v zaključnem turnirju za pokal Slovenije. Poleg gostiteljev, RK Jeruzalem Ormož, bodo na omenjenem turnirju sodelovali še ekipi Celja Pivovarne Laško in RD Koper 2013.

Other Articles

Članska ekipaPokal Slovenije
Mlajši dečki